Ebu Ubeyde Gazze'de 7 esirin daha öldüğünü duyurdu: Koruyamadık, İsrail esirleri kasten öldürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ebu Ubeyde Gazze'de 7 esirin daha öldüğünü duyurdu: Koruyamadık, İsrail esirleri kasten öldürüyor

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde Gazze'de 7 esirin daha öldüğünü duyurdu. İsrail'in esir takası meselesinden kurtulmak istediğini söyleyen Ubeyde, "Koruyamadık, İsrail esirleri kasten öldürüyor" dedi.

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'de katliam gerçekleştiriyor. Bu güne kadar İsrail, Hamas'ın elindeki rehineleri kurtarmak için bir kez takas yoluna gitti. 24 Kasım'da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani arada" 240 Filistinli mahkumu serbest bırakması karşılığında 100'den fazla İsrailli ve yabancı rehine serbest bırakıldı.

Gazze'de Ramazan ayı öncesinde yeni esir takası ve ateşkes arayışı sürerken Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde 7 esirin daha İsrail'in saldırısı sonucu öldürüldüğünü duyurdu.

Ebu Ubeyde Gazze'de 7 esirin daha öldüğünü duyurdu: Koruyamadık, İsrail esirleri kasten öldürüyor - 1. Resim

İSRAİL ESİRLERİ KASTEN ÖLDÜRÜYOR

Ebu Ubeyde, Telegram'da yaptığı açıklamada İsrail'in bombardımanında esirleri koruyan direnişçinin şehit olduğunu ve 7 esirin İsrail tarafından öldürüldüğünü, toplamda ölen esir sayısının ise 70'i geçtiğini söyledi.

Ebu Ubeyde Gazze'de 7 esirin daha öldüğünü duyurdu: Koruyamadık, İsrail esirleri kasten öldürüyor - 2. Resim

Ubeyde, "Esirleri koruyan mücahitlerimizle irtibatımızın kesildiğini ve düşmanın bombardımanı sonucu çok sayıda esirin öldürüldüğünü açıklamıştık. Yaptığımız araştırmalarda İsrail'in bombardımanında esirleri koruyan direnişçinin şehit olduğunu ve 7 esirin İsrail tarafından öldürüldüğünü tespit ettik. İsrail'in bombardımanla öldürdüğü esir sayısı 70'i geçti. En başından beri esirleri korumaya çalıştık ama düşman, esirler meselesinden kurtulmak için esirleri kasten öldürüyor." dedi.

Ebu Ubeyde Gazze'de 7 esirin daha öldüğünü duyurdu: Koruyamadık, İsrail esirleri kasten öldürüyor - 3. Resim

İSRAİL'DE PROTESTOLAR ARTIYOR

İsrail Başbakanı Netanyahu'ya karşı esirlerin aileleri hemen hemen her gün başkent Tel Aviv'de protesto gösterileri yapıyor. İsrailli esirlerin aileleri Netanyahu'yu istifaya çağırıyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...