Ekvador'da başkan adayına suikast: Sinola bağlantılı 6 Kolombiyalı gözaltına alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ekvador'da başkan adayına suikast: Sinola bağlantılı 6 Kolombiyalı gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri

Ekvador'da suç çetelerine ve yolsuzluğa karşı mücadele edeceğini duyuran başkan adayı Fernando Villavicencio'nun silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesi üzerine, olayla ilişkisi olduğu düşünülen Sinola karteli bağlantılı 6 Kolombiyalı gözaltına alındı.

Ekvador'da yolsuzluk ve suç çetelerine yönelik söylemleriyle bilinen başkan adayı Fernando Villavicencio'nunsuikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturmada 6 Kolombiyalı gözaltına alındı. 

Associated Press (AP) ajansının gözaltı raporuna dayandırdığı habere göre zanlılar, başkent Kito'da bir evde saklanırkenyakalandı.

Raporda, silah ve el bombası gibi mühimmatın yanı sıra bir araç ve bir motosikletin de ele geçirildiği kaydedildi.

Ekvador İçişleri Bakanı Juan Zapata, saldırıyı "20 Ağustos seçimlerini sabote etme amacıyla yapılmış terörist nitelikte bir siyasi suç" olarak tanımladı.

Polis raporunda, gözaltına alınanların bir örgüte mensup olup olmadığı hakkında bilgi verilmezken Zapata, zanlıların organize suçla ilişkili olduğunu ifade etti.

CEPHANE GİBİ EV

Ekvador polisi, şüphelilerin saklandığı eve yönelik operasyona ait görüntüleri basınla paylaştı. Görüntülerde, şüphelilerin evi küçük bir mühimmat deposu olarak kullandığı görülüyor.

Evde el bombaları, uzun namlulu silahla birlikte birine susturucu takılmış çok sayıda tabanca ele geçirildi.

VİLLAVİCENCİO'YA YÖNELİK SİLAHLI SALDIRI

Seçim kampanyası ekibi, Villavicencio'nun, Kito'da katıldığı bir etkinlik sonrası aracına bindiği sırada saldırgan tarafından başına 3 el ateş edilerek öldürüldüğünü duyurmuştu.

Ekvador Başsavcısı, saldırıyı düzenleyen şüphelinin güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada vurulduğunu ve ağır yaralanması nedeniyle öldüğünü bildirmişti.

Saldırıda ayrıca, aralarında bir milletvekili adayı ve 2 polis memurunun da bulunduğu, 9 kişinin yaralandığı kaydedilmişti.

Villavicencio, Ekvador'da faaliyet gösteren uluslararası organize suç grubundan biri olan Meksika'nın "Sinaloa Karteli" liderleri de dahil olmak üzere çok sayıda kişiden ölüm tehdidi aldığını söylemişti.

EKVADOR'DA UYUŞTURUCU ÇETELERİ

Peru ve Kolombiya'ya komşu Ekvador, bu ülkelerden yapılan uyuşturucu ticaretinde geçiş noktası olarak kullanılıyor. Ülkede, uyuşturucu çeteleri yoğun faaliyet gösteriyor.

Ülkede uyuşturucu çetelerinin bölgesel mücadeleleri nedeniyle her yıl çok sayıda kişi yaşamını yitiriyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı - Türkiye Gazetesi

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...