Elon Musk'ı bitirdi! Milyarlarca dolarlık kayıp devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
Elon Musk'ı bitirdi! Milyarlarca dolarlık kayıp devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / NTV

Dünyanın en zengin insanı konumundaki Elon Musk, kendisine yönelik cinsel taciz suçlamasının ortaya atılmasından bu yana 10 milyar dolar kaybetti. Ekonomi uzmanları, Musk'ın servetindeki düşüşün devam edebileceğini düşünüyor. Bununla birlikte, cinsel taciz iddialarından önce de hem Musk'ın hem de şirketi Tesla'nın varlığında milyarlarca dolarlık kayıp gerçekleşti. En çok da Twitter'ı satın alma girişiminden sonra Tesla'nın değerinde düşüş yaşandı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Elon Musk'ın serveti Perşembe günü yaklaşık 212 milyar dolar değerindeydi. Ancak cinsel taciz iddiasının ortaya atıldığı Perşembe gecesinden sonra serveti yaklaşık 201 milyar dolara düştü.

Söz konusu cinsel taciz iddiasını medya organi Insider ileri sürdü. Habere göre, 2018 yılında Elon Musk, özel jetle uçuşu sırasında SpaceX'in kurumsal jet filosunda sözleşmeli olarak çalışan bir uçuş görevlisini taciz etti. Ardından Musk'ın şirketi SpaceX, uçuş görevlisine 'susması' için 250 bin dolar ödedi. Musk, tüm iddaları reddetti.

5 AYDA 69 MİLYAR DOLAR KAYIP

Bloomberg'in haberine göre, Musk yılın başından beri 69 milyar dolardan fazla değer kaybetti. Tesla'nın hisse senedi fiyatındaki düşüş özellikle Nisan ayından beri hızlandı. Bunun nedeni olarak ise Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın alması gösteriliyor. Çünkü Musk, 44 milyar doların yaklaşık yarısını kendi servetinden hacayacağını söyledi. Musk'ın servetinin büyük bir kısmını ise Tesla hisseleri oluşturuyor. Bu durum, Tesla yatırımcıları arasında endişeye neden oldu ve birçok yatırımcı çekilmeye başladı. 

Twitter anlaşmasından bir gün sonra yüzde 12 değer kaybeden Tesla'nın geçtiğimiz hafta hissesi yüzde 14 düştü ve yaklaşık 110 milyar dolarlık kayıp gerçekleşti. Uzmanlar, Musk ve Tesla hakkında olumsuz haberler çıkmaya devam ettikçe hem şirketin hem de Musk'ın kayıp yaşamaya devam edeceğini belirtti. Belki de bu nedenle milyarder, yeni bir dava birimi kurmaya karar vermiş olabilir. Zira Musk, Tesla içinde dava birimi kuracaklarını, avukat aradıklarını, hakkında yapılan yalan haberlere karşı davalar açacaklarını söylemişti. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...