Endonezya, Türkiye'den 12 adet ANKA satın aldığını duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Endonezya, Türkiye'den 12 adet ANKA satın aldığını duyurdu

DÜNYA Haberleri

Güney Asya ülkesi Endonezya, Türkiye'den 12 adet ANKA silahlı insansız hava aracı (SİHA) satın aldığını duyurdu. 300 milyon değerindeki anlaşmayla birlikte Endonezya'ya eğitim ve lojistik desteği ile 2 yıl ya da 600 saat garanti de verildiği belirtiliyor.

Endonezya Savunma Bakanlığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen 12 adet ANKA silahlı insansız hava aracı (SİHA) satın aldıklarını duyurdu.

Associated Press’in (AP) haberine göre, Jakarta yönetimi, Türkiye’de 300 milyon dolar değerinden 12 adet SİHA satın aldı. Keşif, gözetleme ve saldırı gibi görevlerde kullanılan ANKA’ların Endonezya ordusunun kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla tercih edildiği ifade edildi.

Endonezya’nın 300 milyon dolarlık anlaşmayla birlikte SİHA’ların eğitim ve lojistik desteği ile 2 yıl ya da 600 saat garantiye de sahip olduğu belirtildi.

12 adet ANKA tedarikiyle Endonezya hava, deniz ve kara kuvvetlerinin gücüne güç katacağı kaydedildi.

3 Şubat’ta imzalanan anlaşmaya göre, Türkiye’nin ANKA’ları Kasım 2025’ten önce teslim etmeyi taahhüt ettiği ifade edildi.

ANKA'NIN İHRACAT BAŞARISI

Endonezya bu satın alımla birlikte Tunus ve Kazakistan'ın da olduğu ANKA kullanıcıları listesine girmiş oldu.

Tunus Hava Kuvvetleri, 80 milyon dolar bedel ile 3 adet ANKA İnsansız Hava Aracı (İHA) ve 3 adet Yer Kontrol İstasyonu (YKI) tedarik etmişti. ANKA için yurtdışından ikinci sipariş ise yine 3 adet olmak üzere Kazakistan gelmişti.

Tunus ve Kazakistan'ın ardından ise Cezayir ve Çad'da ANKA siparişi veren diğer ülkelerden oldu.

Yine Malezya'ya yaklaşık 100 milyon dolar karşılığında 3 ANKA sisteminin ihraç edilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...