Endonezya'da hapishanede yangında 41 mahkum öldü

Düzenleyen:
Endonezya'da hapishanede yangında 41 mahkum öldü

DÜNYA Haberleri

Endonezya’nın başkenti Cakarta’nın dışında bulunan Tangerang Hapishanesinde çıkan yangında 41 mahkumun hayatını kaybettiği açıklandı.

Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya'da bir hapishanede çıkan yangında insanlık dramı yaşandı.

41 MAHKUM ÖLÜ, 39 YARALI

Endonezya Hukuk ve İnsan Hakları Bakanlığı Cezaevleri Dairesi Sözcüsü Rika Apriant, yaptığı açıklamada, hapishanede uyuşturucu suçlarından hüküm giymiş mahkumların kaldığı C Blok'ta başlayan yangında 41 mahkumun hayatını kaybettiğini ve 39 mahkumun da yaralandığını belirtti.

Yerel saatle gece 01.00 ile 02.00 arasında çıkan yangın tamamıyla söndürülürken hapishaneyi kontrol altına almak üzere yüzlerce asker ve polis bölgeye sevk edildi.

Yangının sebebi henüz bilinmiyor.

SÜREKLİ İSYAN VE FİRAR YAŞANIYOR

Endonezya'da kapasitesinin üzerinde mahkumun tutulduğu hapishanelerde sıkça isyanlar ve firar olayları yaşanıyor. Yangının meydana geldiği Tangerang Hapishanesi, resmi istatistiklere göre 1225 kişilik kapasiteye sahip olduğu halde hapishanede yaklaşık 2 bin mahkum tutuluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...