Erdoğan-Putin görüşmesinde çok sayıda anlaşma imzalanacak

Düzenleyen: / Kaynak: TASS
- Güncelleme:
Erdoğan-Putin görüşmesinde çok sayıda anlaşma imzalanacak

DÜNYA Haberleri  / TASS

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'ya ziyaretinde Ankara ve Moskova arasında çok sayıda anlaşmaya imza atılacağı bildirildi. Rus devlet ajansı TASS'a konuşan Türk kaynak, ''Liderlerin Soçi’deki görüşmelerinden sonra Türkiye ve Rusya arasında çok sayıda anlaşma ihtimali bulunuyor.'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Karadeniz kıyısında Soçi kentinde Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile bir araya gelecek. Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın yeniden canlandırılması için görüşmelerin gerçekleştirileceği ifade edilen ziyaret, dünya basınında ilgiyle takip ediliyor.

Rusya Devlet Ajansı TASS, iki lider arasında sadece Tahıl Anlaşması’nın değil, komşu ülkeler arasında işbirliği anlaşmaları için de görüşüleceğini duyurdu. TASS’ın Ankara’daki bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Erdoğan ve Putin’in çok sayıda anlaşmaya imza atma ihtimalinin olduğu bildirildi.

Kaynak, ‘’Liderlerin Soçi’deki görüşmelerinden sonra Türkiye ve Rusya arasında çok sayıda anlaşma ihtimali bulunuyor. Doğal olarak bu anlaşmaların iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirmesini sağlayacak. Ancak, her şey iki lider arasındaki görüşmelere bağlı’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasındaki görüşmenin tarihi henüz kesinleşmedi ancak basına konuşan Türk kaynaklar, olası görüşme tarihleri arasında 4 Eylül'ün ön plana çıktığını ifade etti. 

HEM BATI HEM DE RUSYA İLE GÖRÜŞÜYOR

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler, Ukrayna savaşı sonrasında ivme kazanmıştı. Türkiye, savaş sonrasında hem Rusya ile hem de Batılı ülkelerle görüşmeler gerçekleştiren sayılı ülkeler olarak ön plana çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kişisel çabası ve Birleşmiş Milletler’in katkısıyla Rusya ve Ukrayna’yı aynı masaya oturtup, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın imzalanmıştı.

FİDAN İLE LAVROV GÖRÜŞECEK

Devlet Başkanları düzeyindeki görüşmelerden önce Türkiye ve Rusya Dışişleri Bakanları bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Fidan'ın 31 Ağustos-1 Eylül'de çalışma ziyareti kapsamında Rusya'ya gideceği belirtildi.

Açıklamada, "Ziyaret kapsamında ikili ilişkilerimizin gündemindeki konular başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmelere dair istişarelerde bulunulması öngörülmektedir." ifadesi kullanıldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: TASS
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...