Erdoğan'ın Elon Musk'tan talebi dünya basınında! Türkiye'de Tesla fabrikası...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta dünyanın en zengini isimlerinden Elon Musk ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı, görüşmede Musk'ın Türkiye'de Tesla fabrikası kurmasını isterken, Erdoğan'ın talebi dünya basınında önemli gelişme olarak duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak için bulunduğu ABD’nin New York kentinde önemli görüşmeler gerçekleştiriyor. Siyaset ve ekonomi dünyasının önde gelen isimleriyle yapılan görüşmeler, Türkiye’ye yeni yatırımlar açısından da  oldukça önemli olarak değerlendiriliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk’ı ve oğlu AE A-XII’I New York’taki Türkevi’nde kabul etti. Erdoğan, küçük çocuğa top hediye ederken, Musk’a da ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ kitabını hediye etti. Erdoğan’ın Musk ile Türkiye’de yapılacak yatırımları ele aldığı bildirildi.

İletişim Başkanlığı'nda yapılan açıklamaya göre Erdoğan, kabul ettiği Musk’a, Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nden bahsetti. Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile işbirliği imkanlarının doğabileceğini belirtti. Erdoğan ayrıca, TOGG’la birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatarak Musk'a, elektrikli araç şirketinin sekizinci fabrikasını Türkiye’de kurması çağrısı yaptı.

TÜRKİYE'YE YATIRIM ÇAĞRISI

Tesla, SpaceX, OpenAI, Neuralink ve X gibi dünya çapında şirketlere sahip olan Musk’ın Türkiye’deki yatırımlarını artırmasını isteyen Erdoğan’ın talebi, dünyanın önde gelen haber ajanslarında “önemli gelişme” olarak duyuruldu.

Erdoğan'ın Elon Musk'tan talebi dünya basınında! Türkiye'de Tesla fabrikası...

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, "Erdoğan, Musk'tan Türkiye'de Tesla fabrikası kurmasını istedi" sözleriyle duyurdu. Musk'ın 8. fabrika için Türkiye'nin en önemli adaylar arasında olduğunu belirttiğine dair de not düşüldü.  

SEKİZİNCİ FABRİKAYI TÜRKİYE'YE 

Katar tarafından fonlanan El Cezire ise Erdoğan’ın isteğini aktardığı haberinde, elektrikli araba markası Tesla’nın şu anda 6 fabrikası olduğu ve yedincisinin Meksika’nın kuzeyinde yer alan Nuevo Leon bölgesinde inşa ettiği belirtildi. El Cezire, Tesla’nın dünya elektrikli otomobil pazarında yaşanan hareketlilik nedeniyle yeni bir fabrika daha kurmak için çalışma sürdürdüğünü kaydederek, Musk’ın Mayıs ayında yeni fabrikanın yerinin kısa sürede seçeceklerini söylediğine dikkat çekti.

Erdoğan'ın Elon Musk'tan talebi dünya basınında! Türkiye'de Tesla fabrikası...

Hindistan’da yayımlanan günlük Deccan Herald gazetesi de gelişmeyi manşetine taşıyanlar arasında yer aldı. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'deki konuşması sırasında Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığa sert tepki gösterdiğinden de bahsedildi.

YAPAY ZEKA  KONUŞULDU

Bloomberg ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve milyarder iş insanı Musk’ın New York’ta 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdiği ve Tesla ile yapay zekâ hakkında konuştuklarını aktardı. ABD merkezli yayın organı, Erdoğan’ın Tesla’dan Türkiye’ye yatırım yapmasını istediğini aktardı.

Erdoğan'ın Elon Musk'tan talebi dünya basınında! Türkiye'de Tesla fabrikası...

Erdoğan-Musk görüşmesine Yunan medyası da geniş yer ayırdı. Skai, Erdoğan'ın talebinden bahsederek ayrıca kendisinin Elon Musk'ı TEKNOFEST'e davet ettiğini de söyledi. In.gr ise görüşme sonrası Erdoğan'ın açıklamalarına yer verdi. Haberde, Erdoğan'ın Türkiye'nin başarıları hakkında Musk'a bilgi verdiğine vurgu yapıldı. Pro News da dün buluşan Erdoğan-Musk görüşmesinin ayrıntılarına ve Erdoğan'ın talebine yer verdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...