Elon Musk'ın 'Twitter için' SpaceX'ten borç aldığı ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Insider
- Güncelleme:
Elon Musk'ın 'Twitter için' SpaceX'ten borç aldığı ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Insider

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almak üzere anlaşma yaptığı sıralarda SpaceX'ten 1 milyar dolar borç aldığı ortaya çıktı. Musk'ın bu parayı Twitter'ı satın almak için kullanıp kullanmadığı belli değil.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden The Wall Street Journal'ın yayınladığı belgelere göre Elon Musk, Twitter'ı satın aldığı Ekim 2022'de SpaceX'ten 1 milyar dolarlık borç aldı. Musk'ın Kasım ayında faiziyle birlikte borcunu ödediği ortaya çıktı. Ancak WSJ'nin haberine göre, SpaceX'in geçen yılın sonunda elinde 4,7 milyar dolar nakit ve menkul kıymet bulunması nedeniyle anlaşma hâlâ şirketin finansmanının önemli bir kısmını oluşturuyordu.

Dünyanın en zengin insanı konumundaki Musk, ayrıca Kasım ayında neredeyse 4 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı. Musk, Twitter'ı satın alabilmek için geçtiğimiz yıl elektrikli araç şirketi Tesla'daki hisselerinin yaklaşık 23 milyar dolarını sattı.

Musk'ın Twitter'ı almak için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşmanın yaklaşık 13 milyar dolarlık kısmı da Morgan Stanley ve Bank of America gibi Wall Street bankaları tarafından finanse edildi. Bu krediler Musk'ın Tesla hisselerinin bir kısmı tarafından destekleniyordu. Bu borç, yılda yaklaşık 1,5 milyar dolara eşit faiz ödemeleriyle Musk yerine Twitter tarafından geri ödeniyor.

TWITTER DEĞER KAYBETTİ

Sosyal medya devi Twitter'ın Mayıs ayındaki değerinin, Musk'ın şirketi satın aldığı 44 milyar doların üçte biri kadar olduğu açıklanmıştı. 

Öte yandan, borçlara dönecek olursak, bu durum Musk'ın SpaceX'ten aldığı ilk kredi de değildi. Daha önce Tesla'nın finansmanına yardımcı olmak için 2009 yılında uzay şirketinden 20 milyon dolar borç aldığını söylemişti. WSJ'nin son raporuna göre kendisi ayrıca 2018 ile 2020 yılları arasında SpaceX'ten 500 milyon dolar değerinde üç kredi almış ve bu krediyi 2021'in sonunda geri ödemişti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...