Ermeniler ekimde yeniden saldıracak

- Güncelleme:
Ermeniler ekimde yeniden saldıracak

Dünya Haberleri

Azerbaycan’ın Laçin koridoruna kontrol noktaları kurmasıyla hesabı bozulan Ermeni işgalcilerin saldırı planını revize ettiği öğrenildi. Ermeniler temas hatlarına çok sayıda füze ve havan topları yerleştirip yer altı tünelleri ve siperler kazıyor, birçok bölgeye mayın döküyor.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Karabağ’da kalan Ermeni işgal unsurları büyük çaplı saldırı hazırlığında.  Azerbaycan ve Türkiye güvenlik kaynakları, Ermeni tarafının eylül-ekim dönemi karadan saldırı planları yaptığı bilgisini doğruladı. Azerbaycan yönetiminin Laçin koridoruna kontrol noktaları kurması nedeniyle iki yıldır yapılan silah, terörist ve cephe tahkimatı bozulan Ermeni işgalcilerin saldırı planını revize ettiği öğrenildi. Ermeniler temas hatlarına çok sayıda füze ve havan topları yerleştirirken diğer yandan yeraltı tünelleri ve siperler kazıyor. Ağdere, Hocavend, Hankendi, Hocalı ve Askeren’de birçok bölgeye mayın döküyor.

ERMENİLER ANLAŞMAYA UYMADI

Azerbaycan’ın 44 günlük zaferi sonrası Rusya-Azerbaycan-Ermenistan üçlüsü bir anlaşmaya vardı. İmzalanan anlaşma maddeleri gereği, Rus Barış Gücü’nün bölgeye girmesi ile birlikte bütün Ermeni silahlarının Karabağ’dan taşınması ve bütün Ermeni unsurların alanı terk etmesi konusunda taraflar uzlaştı. Üç ülke devlet başkanlarının imzası bulunan anlaşmanın 4. maddesinde yer alan şartlar Ermeni işgalciler tarafından yok sayıldı ve işgal hattına daha fazla askeri güç sevk edildi. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, geçtiğimiz günlerde Rus lider Vladimir Putin’e bir mektup yazarak Mokova anlaşmasını hatırlattı ve Karabağ’da büyüyen tehdidi terör konsepti dâhilinde gördüklerini ve Azerbaycan’ın bu çerçevede meşru müdahale şartlarının oluştuğunu hatırlattı.

16 BİN ERMENİ TERÖRİST VAR

Azerbaycanlı uluslararası hukuk uzmanı Haluk Şükürov, Ermeni kanadından gelen tacizleri hatırlatarak “Ermeniler tahammül sınırlarını aşan yasadışı eylemlerine her gün bir yenisini ekliyor. Şu an mevzilerimizin dibine Fransa, İran ve Hindistan’dan aldıkları silahları yerleştiriyorlar. İşgal hattında 16 bin Ermeni terörist var. PKK ve diğer ülkelerden taşınan çok sayıda terör örgütü üyesi de bu saldırı hazırlıklarının parçası. Bölgede tansiyon sürekli yükseliyor ve bu gerilimin sürmesi durumunda yeni bir çatışma kaçınılmaz” yorumunda bulundu.

RUS HELİKOPTERLERİ DEVREDE

Karabağ Savaşının gazi komutanlarından ve Azerbaycan Ümit Partisi Genel Başkan Yardımcısı Taleh Aliyev de devam eden Ermeni kışkırtması ve savaş hazırlıklarına dair önemli bilgiler verdi. Taleh Aliyev, şunları kaydetti: “Laçin koridorundan iki yıldır yapılan silah, terörist ve cephane nakline Rus tarafı bilinçli bir biçimde göz yumdu. Azerbaycan ordusu şu an bu ihlale el koydu ve tüm geçişlere kontrol zorunluluğu getirdi. Bu durum birçoklarının oyununu bozdu. Ermeni komitacılar hem sahayı bir yandan silah deposuna çevirirken diğer yandan Karabağ madenlerini yağmalamayı sürdürdü. Buradaki bütün değerli madenleri aynı koridordan kaçırıp satıyorlardı.  Kontrol noktasından her tür illegal sevkiyat durunca devreye Rus helikopterler girdi. Sözde barışı koruması gereken Rus ordusu şu an havadan helikopterler aracılığı ile sınırlı da olsa bu trafiği devam ettiriyor.

Hindistan’dan getirilen füzeler karşımızda kritik noktalarda konuşlandı. Hindistan uzun süredir Karabağ’a silah desteği veriyor. Silahlar İran üzerinden Ermenistan’a taşınıyor. İran aracı ülke durumunda.”

ZENGEZUR DA AZAD OLUR

Karabağ Gazisi Aliyev, devam eden Ermeni kışkırtıcılığının sonunda yarım kalan hesabın görüleceği günlerin uzak olmadığına ve Ağdere, Hocavend, Hankendi, Hocalı, Hocavend, Ağdere ve Askeren ile birlikte Susiyan, Gafan ve Zengezur’un da azad olacağına inanıyor. Aliyev, “Rusya Karabağ krizi çözülsün istemiyor. Parçalı Karabağ en fazla Moskova’nın işine yarıyor. Fransa ve İran’ın ise kadim Türk toprağı Karabağ’daki Türk varlığına hiçbir tahammülü yok. Paşinyan ise yeni bir darbeden korkuyor. Bu yüzden tepkisi sınırlı” ifadelerini kullandı.

RUSLARA PROVOKATİF SALDIRI

Azerbaycan güvenlik kaynakları, kaydedilen savaş hazırlıklarına ek bir takım provokatif girişimlere dair de tedbirler alıyor. Gazetemize konuşan  kaynaklar “Ermeniler ortalığı karıştırma amaçlı bir dizi plan yaptı. Bunlardan biri de Rus güçlerine dönük bazı saldırı hazırlıkları. Bu yolla Moskova’yı da savaşın parçası hâline getirip Azerbaycan karşıtı cepheye çekmek istiyorlar. Çünkü gerek Rus Barış Gücü askerleri gerekse bu askerlerin yakınlarını hedef alan bir provokasyon denklemi değiştirebilir hesabı yapıyorlar. Biz bu tehlikelere karşı muhataplarımızı uyardık” şeklinde bilgi paylaştı.  Ermeni-Azerbaycan geriliminde bir diğer dikkat çeken boyut ise kıskaca alınan Ermeni çetelere silah ve mühimmat taşıyan kuruluşlar arasında Uluslararası Kızılhaç’ın da aktif rol alması.

Ermeniler ekimde yeniden saldıracak

FÜZELERE KAMUFLAJ

İlk olarak gazetemizin duyurduğu Hindistan-Karabağ füze trafiğine dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Güney Azerbaycan’ın Tebriz şehrinde yaşayan Türkler, Hindistan yapımı Pinaka füzelerini Ermenistan sınırına taşıyan İran tırlarının geçişini kaydetti. Brandalarla örtülü ÇNR’lere çok sayıda İran polisinin refakat ettiği görülüyor.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...