Esad ile görüşmeye karşı çıkan Suriyeliler Karkamış Gümrük Kapısı’na yürüdü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Esad ile görüşmeye karşı çıkan Suriyeliler Karkamış Gümrük Kapısı’na yürüdü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile ayaküstü görüşme gerçekleştirildiğinin kamuoyuna açıklamasının ardından Esad ile görüşmelerin başlaması ihtimaline karşı çıkan Suriyeliler, Karkamış Gümrük Kapısı’nda toplandı.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile Ekim 2021’de ayaküstü görüşüldüğünün açıklanmasının ardından Gaziantep’e bağlı Karkamış ilçesinin karşısında yer alan Suriye’nin Cerablus ilçesinde yaşayan Suriyeliler, “rejimi devireceğiz” sloganları attı.

Esad ile görüşmelerin başlaması ihtimaline karşı çıkan Suriyeliler, Suriye bayrağı ile Karkamış Gümrük Kapısı’na yürüdü.

Gümrük kapısında geçişler durduruldu.

SALDIRI İDDİALARINA VALİDEN CEVAP

Öte yandan Suriyelilerin Karkamış Sınır Kapısına saldırı girişiminde bulunduğu iddialarına cevap Gaziantep Valisi Davut Gül'den geldi.

Sınır kapısına herhangi bir saldırı girişimi olmadığını ve olaya TSK'nın müdahale etmediğini belirten Vali Gül, olayın protesto gösterisi olduğunu ve SMO tarafından sonlandırıldığını aktardı.

Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cerablus'ta 200 kişinin katıldığı protesto gösterilerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin herhangi bir müdahalesi olmamıştır. Suriye Milli Ordusu karargahına yaklaşıldığı için kendi unsurları tarafından havaya ateş edilerek gösteri sonlandırılmıştır" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...