Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Eski IMF başkanı gözaltına alındı

Eski IMF başkanı gözaltına alındı
Fotoğraf Başlığı Eski IMF baskani gözaltina alindi

IMF'nin eski başkanı Rodrigo Rato, kara para aklama ve dolandırıcılık iddialarıyla gözaltına alındıktan birkaç saat sonra serbest bırakıldı.

Kaydet
a- | +A
Uluslararası Para Fonu IMF'nin eski başkanı ve eski İspanya Ekonomi Bakanı Rodrigo Rato, kara para aklama ve dolandırıcılık iddialarıyla gözaltına alındıktan birkaç saat sonra serbest bırakıldı. Mali polis gün içinde, Rato'nun Madrid'in zengin bir bölgesinde bulunan evine giderek, birkaç saat süren bir arama yapmıştı. Rato aramadan sonra polisler eşliğinde bir arabaya bindirildi. İspanyol medyası Rato'nun önce ofislerinden birine sonra da emniyete götürüleceği bildirildi.
Ancak Rato birkaç saat sonra serbest bırakıldı.
Rato 2004-2007 yıllarında IMF başkanlığı görevini yürütmüştü. Rato hakkında 2012'de finansal kriz sırasında kamulaştırılarak kurtarılan İspanyol Bankia bankasının eski başkanı olarak da soruşturma açılmıştı. 66 yaşındaki Rato geçmişte İspanyol Halk Partisi'nin önde gelen üyelerindendi.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.