Etiyopya'da protestoculara hava saldırısı: Onlarca ölü olduğu iddia ediliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Etiyopya'da protestoculara hava saldırısı: Onlarca ölü olduğu iddia ediliyor

DÜNYA Haberleri

Etiyopya ordusuna ait savaş uçaklarının Tigray güçlerinin bulunduğu Amhara bölgesine düzenlediği hava saldırısından çok sayıda protestocunun öldüğü bildirildi.

Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPFL) ile Etiyopya ordusu arasında barış anlaşması imzalanmadan önce şiddetli çatışmaların yaşandığı Amhara bölgesinde, Etiyopya ordusunun hava saldırısı düzenlediği iddia edildi.

Olayı haberleştiren özel medya kuruluşu "Etiyopya Medya Servisi", Amhara bölgesindeki hava saldırısında en az 70 kişinin öldüğünü iddia ederken BBC Amharic ise bu sayının çok daha düşük olduğunu savundu.

Etiyopya'da yayın yapan BBC Amharic'e açıklamada bulunan hastane kaynakları, hava saldırısında ölenlerin sayısının 26 olduğunu bildirdi.

Saldırının, Finote Selam kasabasında toplanarak federal güçlerin bölgeye girmesini protesto eden göstericilere yönelik düzenlendiği kaydedildi.

Addis Ababa hükümeti, konuya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

ETİYOPYA'DAKİ ÇATIŞMALAR

Etiyopya'da federal hükümet, Kasım 2022'de TPLF ile barış anlaşması imzaladı. Bölgedeki tüm örgütler, silahsızlanmayı kabul ederken "Fano" adını taşıyan milis grup orduyla çatışmaya devam etti.

Federal hükümet, Amhara bölgesinde orduyla yerel milisler arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine 4 Ağustos'ta olağanüstü hal ilan etmiş, 7 Ağustos'ta ise Amhara'daki bazı bölgelerde kontrolün kaybedildiğini açıklamıştı.

​​​​​​​Etiyopya Olağanüstü Hal Genel Müdürlüğünden 10 Ağustos'ta yapılan açıklamada, Bahir Dar ve Gonder dahil Amhara'nın birçok bölgesinde güvenliğin sağlandığı ve silahlı grupların geri çekildiği belirtilmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...