Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Facia düğünde 113 kişi ölmüştü! Gelin ve damat o anları anlattı: İçimiz öldü

Facia düğünde 113 kişi ölmüştü! Gelin ve damat o anları anlattı: İçimiz öldü

Musul'da bir düğünde yangın çıkması sonucu 113 kişi feci şekilde hayatını kaybetmişti. İlk kez konuşan düğün sahibi gelin ve damat yaşanan facia anları anlattı.

Kaydet
a- | +A

Irak’ın Musul kentine bağlı Hamdaniye ilçesinde 26 Eylül akşam düzenlenen düğünde çıkan yangında 113 insan yaşamını yitirmiş, en az 150 davetli de yaralı olarak kurtarılmıştı.

Musul'da gerçekjleşen faciayla ilgili soruşturma devam ederken düğün sahibi çift ilk kez konuştu. İngiliz Sky News’e açıklamalarda bulunan 27 yaşındaki damat Revan ve 18 yaşındaki gelin Haneen yaşadıklarını anlattı.

AİLELERİ HAYATINI KAYBETTİ

Genç çift, içlerinin öldüğünü söylerken gelinin annesi ve ağabeyinin öldüğü, babasının ise yoğun bakımda tedavi altında olduğu kaydedildi. Bir trajediyle sonlanan düğünü düzenleyen Revan, “15 aile üyemizi kaybettim. Haneen de 10 yakınını kaybetti. Eşim konuşamıyor” ifadesini kullandı.

Revan, “Bu kadar, artık burada yaşayamayız. Ne zaman biraz mutlu olmak istesek trajik bir olay yaşanıyor ve mutluluğumuzu yok ediyor. En iyisi bırakmak. Evet burada oturuyoruz ve hayattayız ama içimiz hissizleşti. İçimiz öldü” dedi.

"YANGIN TAVANDAN ÇIKTI"

Revan, “Yangının tavandan çıktığını düşünüyorum. Bir kısa devre olmuş olabilir bilmiyorum. Tavandan başladı ve biz sıcaklığı hissettik. Tavan birkaç saniye içinde eridi” dedi. Yangını fark edince gelinlik içindeki eşini alıp mutfak kapısından girdiklerini söyleyen Revan, bu sırada mekandan kaçmaya çalışanların eşinin bacağını ezdiğini söyledi.

İngiliz medyasına konuşan Revan, mekanda tek bir yangın söndürme tüpü olduğunu ve onun da çalışmadığını belirtti. Revan, “Akrabalarımız, dostlarımız, sevdiklerimiz gitti. İki gün önce Haneen’in amcasını ve iki kızını gömdük. Dün onun diğer amcasını gömdük. Bugün eşimin kardeşi ve annesini gömdük” dedi.

BAKMADAN GEÇME
Irak
HABER

Irak'ta düğün salonundaki yangından kurtulanlar o anları anlattı: Cesetleri çıkaramadık

Irak
HABER

Irak'ta düğün salonundaki yangın faciasında hayatını kaybedenlerin 7 bin 650 dolar ödenecek

HAVAİ FİŞEKLERİN GÜVENLİ OLDUĞU SÖYLENMİŞ

Ailenin havai fişeklerin gelinin eteğini tutuşturabileceği sorusu üzerine salon sahipleri fişeklerin elektrikli olduğunu ve herhangi bir tehlike teşkil etmediğini belirtmiş.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.