Irak'ta facia! Düğün salonunda yangın çıktı: 125 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Irak'ın Musul kentinde bir düğün salonunda çıkan yangında 125 kişi hayatını kaybederken 500 kişi de yaralandı.

Irak'ın Musul kentinde bir düğünde meydana gelen yangın, büyük bir faciaya neden oldu. Irak haber ajansı INA'nın Musul Sağlık Dairesinden bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Hamdaniye ilçesinde bir düğün salonunda yapılan ve yaklaşık 800 kişinin katıldığı düğün esnasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede salonu saran alevlerin arasında kalan konuklardan ilk belirlemelere göre 125'i hayatını kaybetti, 500 kişi de yangında yaralandı. Yaralıların arasında durumu ağır olan çok sayıda kişinin olduğu bildirildi. Bu nedenle ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi. 

Irak'ta facia! Düğün salonunda yangın çıktı: 125 ölü

Bölge valisi Hasan el-Allak, ölü ve yaralı sayısının sabit olmadığını ve artabileceğini belirtirken, yaralılar bölgedeki hastanelere nakledildi. Yangından etkilenenlerin kaldırıldığı hastanelerin bahçelerinde çok sayıda insanın kan bağışı yapmak için toplandığı belirtildi. 

GELİN VE DAMADIN AKIBETİ BİLİNMİYOR

Yangının çıkış nedeni tam olarak henüz netlik kazanmasa da görgü tanıkları, yerel saatle 22.45 sıralarında binanın alev aldığını ve insanların koşarak dışarı çıktığını anlattı. Sosyal medyada yansıyan ve yangının başlamasından birkaç dakika önce çekildiği iddia edilen video görüntülerinde, düğün salonunun tavanından yanan panel parçalarının düştüğü, davetlilerinin panik içinde masalardan atlayıp güvenli bir yere kaçmaya çalıştıkları görülüyor.

Irak devlet Haber ajansı INA, binadaki yanıcı panellerin alevlerin yayılmasına ve tavanın bazı kısımlarının düşmesine neden olmuş olabileceğini söyledi. 

Gelin ve damadın dans ettiği esnada çıkan yangın görüntüleri sosyal medyaya da yansıdı. Görüntülerde insanların panik içinde sağa sola koşuşturdukları yer aldı. Diğer yandan gelin ve damadın ölenler veya yaralananlar arasında olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Irak'ta facia! Düğün salonunda yangın çıktı: 125 ölü

ACİL SORUŞTURMA 

Irak Başbakanı Muhammed Şii el-Sudani'nin ofisi yangınla ilgili acil soruşturma başlatıldığını duyururken, Irak Sağlık Bakanlığı, Bağdat ve diğer illerden “tıbbi yardım tırlarının” gönderildiğini bildirdi. Bu arada İçişleri Bakanı Abdulemir Şammari’nin de bölgeye gittiği belirtildi.

1 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Irak'ın Musul kentinde gece saatlerinde bir düğün salonunda 125 kişinin ölümüne neden olan yangın faciasında bir haftalık yas ilan edildi. Musul Valisi Necim el-Ciburi, hayatını kaybedenler için 1 haftalık yas ilan edildiğini duyurdu.

Yarın kentte bulunan tüm devlet kurumlarında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması talimatı veren Musul Valisi, Mevlid Kandili münasebetiyle bugün yapılacak etkinliklerin iptal edilmesini kararlaştırdı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...