Filistin Başkanı Abbas'a yönelik suikast girişiminine yalanlama!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika haberi! Filistin Başkanı Mahmud Abbas'ın konvoyuna ateş açıldı. Suikast girişiminde Abbas'ın korumalarından biri vurulurken, saldırıyı "Ebu Cendel'in Çocukları" adlı örgüt üstlendi. Görüntülerin ardından yalanlama geldi. Mahmud Abbas'ın konvoyuna saldırı düzenlendiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Orta Doğu'da İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'den bu yana süren savaş, tüm dünyanın bölgede yaşanan gerilime kilitlenmesine neden oldu. Bölgede yaşanan gelişmeler anbean takip edilirken, Filistin Başkanı Mahmud Abbas'a düzenlenen suikast girişimi tedirginliğe neden oldu.

FİLİSTİN BAŞKANI ABBAS'A SUİKAST İDDİASI

Batı Şeria'da Filistin güvenlik teşkilatı içinde örgütlü olduğu iddia edilen "Ebu Cendel'in Oğulları" adlı grup, Mahmud Abbas'a İsrail'e karşı harekete geçmesi için 24 saat süre vermişti. Süre biter bitmez Abbas'ın konvoyuna saldırı düzenlendi.

Suikast girişiminde Abbas'ın korumalarından biri vurulurken saldırıyı "Ebu Cendel'in Çocukları" örgütü üstlendi.

SUİKAST GİRİŞİMİNE YALANLAMA GELDİ

Görüntünün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a yönelik suikast girişimini gösterdiği iddasına yalanlama geldi.

Teyit Hattı, bölgedeki kaynaklardan görüntünün Ramallah'ta bulunan Celesun (Jalazone) mülteci kampında kayıtlara geçtiği bilgisine ulaştı. Birçok açık kaynakta Filistin'in güvenlik güçlerinin bu kampta uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlediği ve bu operasyonlar sırasında çatışmalar yaşandığı bilgisi yer aldı. Bölgeden gelen görüntüler de Palestine Army adlı TikTok hesabı tarafından paylaşıldı.

X'te 'Celesun Mülteci Kampı' ifadesinin Arapça karşılığı " مخيّم الجلزون " ifadeleri aratılınca Arapça yayın yapan birçok haber kaynağının aynı görüntüyü paylaştığı görüldü.

Kudüs merkezli haber yapan Al Quds Gazetesi'nin resmi hesabının da aynı görüntüyü Türkçe hesapların iddiasından saatler önce "Ramallah yakınlarındaki Celesun kampında kanun kaçakları ile Filistin güvenlik teşkilatları arasında çıkan çatışmada bir yüzbaşı ağır yaralandı" ifadeleriyle paylaştığı görüldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...