Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Filistin Devlet Başkanı Abbas, dünyaya seslendi: Gazze için 'insani koridor' açılsın

Filistin Devlet Başkanı Abbas, dünyaya seslendi: Gazze için 'insani koridor' açılsın

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'e saldırganlığa derhal son vermesi çağrısında bulunarak, Filistin halkının tek meşru temsilcisinin Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) olduğunu söyledi.

Kaydet
a- | +A

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Ürdün Kralı Kralı II. Abdullah, Ürdün’ün başkenti Amman’da bir araya geldi.

Abbas yaptığı açıklamada, Filistin halkına yönelik saldırganlığa derhal son verilmesi çağrısında bulunarak, "sivillerin öldürülmesi veya her iki tarafta da istismar edilmesine” tepki gösterdi.

"FİLİSTİN HALKININ TEK MEŞRU TEMSİLCİSİ FKÖ”

Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) Filistin halkının tek meşru temsilcisi olduğunu vurgulayan Abbas, "Filistin halkının tek meşru temsilcisi olan FKÖ'nün şiddeti reddeden ve uluslararası meşruiyete, barışçıl halk direnişine, ulusal özgürlük ve bağımsızlık hedeflerimize ulaşmanın yolu olarak siyasi eyleme bağlı olan, işgali sona erdirmeye ve 1967 sınırları üzerinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletimizin bağımsızlığını somutlaştırmaya götüren politikasını vurguluyoruz" dedi.

GAZZE İÇİN İNSANİ KORİDOR ÇAĞRISI

Abbas, Gazze Şeridi'ndeki tek elektrik santralinin yakıt sıkıntısı nedeniyle çalışmayı durdurması yüzünden yaklaşmakta olan bir insani kriz konusunda da uyarıda bulundu.

Abbas, bunun sağlık hizmetlerinin durmasına neden olacağını belirterek, Gazze Şeridi’ne su ve elektrik için insani koridorların açılması çağrısında bulundu.

BAKMADAN GEÇME
İsrail, Gazze
HABER

İsrail, Gazze'ye bu sefer bomba değil broşür yağdırdı: Evlerinizi terk edin

Son dakika! İsrail
HABER

Son dakika! İsrail'e Gazze çağrısı: Sivillerin bombalanması hemen durdurulmalı

FKÖ NEDİR?

Filistin Kurtuluş Örgütü, 1964’te Mısır’da düzenlenen ilk Arap Birliği genel toplantısını takriben aynı yıl Kudüs'te kuruldu.

Örgütün amacı Filistinlilerin yaşam standartlarını iyileştirmek, mültecilerin işgal edilen topraklara geri dönüşünü sağlamak ve İsrail işgaline son vermekti.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’de sabah saatlerinde Gazze Şeridi’nden İsrail'e yönelik “Aksa Tufanı Operasyonu” başlatmış, İsrail ise “Demir Kılıçlar Operasyonu”yla karşılık vermişti.

Çatışmalarda şu ana kadar Filistin tarafında bin 417 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 200 kişi de yaralandı. İsrail tarafından ise bin 300 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 200 kişi yaralandı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.