Filistin'den İsrail'e sert tepki: Savaşı sürdürmek için hastane katliamının sorumluluğundan kaçıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Filistin'den İsrail'e sert tepki: Savaşı sürdürmek için hastane katliamının sorumluluğundan kaçıyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze'deki hastane saldırısının ardından yeni bir açıklama yapan Filistin kanadı, İsrail'in savaşı sürdürmek için hastane katliamının sorumluluğundan kaçtığını savundu.

İsrail'in dün akşam Gazze'deki bir hastaneye düzenlediği saldırının yankıları devam ediyor. Tüm dünyayı ayağa kaldıran olayın ardından Filistin'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in uluslararası baskıları altında kalmadan savaşı sürdürmek için Gazze Şeridi'ndeki hastane katliamının sorumluluğundan kaçmaya çalıştığını söyledi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, uluslararası çifte standartların İsrail'e, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurması veya insani yardımların girişi için koridorlar açma taleplerini reddetme hakkı verdiği ifade edildi.

"STRATEJİ PLANINI HAYATA GEÇİRME ÇABALARI" 

Söz konusu çifte standartların aynı zamanda uluslararası hukuku her türlü dokunmazlıktan arındırarak İsrail hükümetinin kararlarına bağlı hale getirdiğine işaret edilen açıklamada "İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik savaşı uluslararası baskılara maruz kalmadan sürdürmek için Gazze kentindeki El-Ehli Baptist Hastanesi'nde işlediği vahşice katliamın sorumluluğundan kaçmaya çalışıyor.

Böylece Gazze Şeridi'nde yıkım yapma ve halkını tehcir etme yönündeki stratejik planını hayata geçirme çabalarını sürdürmeyi hedefliyor" ifadelerine yer verildi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

İnsan hakları ilkelerini savunacak uluslararası cesur bir duruşun talep edildiği açıklamada, böyle bir duruşla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıların durması ve insani yardım koridorlarının açılması çağrısı yapıldı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve uluslararası topluma düşen görevin, Gazze Şeridi'nde Filistin halkının maruz kaldığı insani felaketleri teşhis etmek veya İsrail hükümetine sivillere yönelik savaş hukukuna bağlı kalma çağrısından ibaret olmadığı hatırlatılan açıklamada, uluslararası topluma düşen görevin aynı zamanda İsrail'in savaşı derhal durdurması yönünde adımlar atma olduğu vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

İsrail dün akşam yeni bir savaş suçuna imza atmış, Gazze'de bir hastaneyi bombalamıştı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda yüzlerce kişinin yaşamını hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Ölenler arasında hastaların yanı sıra binaya sığınan yüzlerce kişinin de bulunduğu bildirilmişti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, konuyla ilgili açıklamada bulunmuş ve İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu ölü sayısının 800'e yükseldiğini söylemişti. Ancak ağır yaralılarının sayısına bakılarak ölü sayısının binin üzerine çıktığı düşünülüyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...