Financial Times seferberlik çağrısını yorumladı: Putin'in umutsuz zar atışı

Düzenleyen:
Financial Times seferberlik çağrısını yorumladı: Putin'in umutsuz zar atışı

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ulusa sesleniş konuşmasındaki ‘seferberlik çağrısı’nı İngiliz gazetesi yorumladı. Rusya’nın durumunu değerlendiren yazıda Putin’in durumunu son zar atışı değerlendirmesinde bulunuldu.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi 24 Şubat’tan beri devam ediyor. Savaşta üstünlüğü son dönemde ele geçiren Ukrayna’nın başarısı savaşın seyrini değiştirebilir. İngiliz gazetesi Financial Times, Putin’in nükleer çatışma ihtimalini ve kısmi seferberlik çağrısını yorumladı. Gazete bu durumu yaptığı hatayı kabul ettiğini ancak nükleer tehditleri göz ardı edilmemesi gerektiği anlamına gelmemesi gerektiğini vurguladı.

Yedek askerlerin çağrılmasını ise Rus birliklerinin ne kadar bitmiş tükenmiş olduğunu gösteren bir işaret olarak yorumladı. Ukrayna’nın son dönemde üst üste başarılar elde elde etmesi Rusya’nın ilerleyişini durdurdu.

Bu durumu Rusya’nın köşeye sıkıştırıldığı ifadesi ile yorumlayan haberde Ukrayna’ya Batı’nın istikrarla desteklerinin işe yaradığı belirtildi ve Putin’in durumunun umutsuz olduğu vurgulandı.

 


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...