Finlandiya, Rusya sınırına çit örüyor! Kaçak göç vurgusu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı - Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Finlandiya, Rusya sınırına çit örüyor! Kaçak göç vurgusu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı - Türkiye Gazetesi

Helsinki yönetimi, Rusya sınırına dikenli tellerle kaplı çit dikileceğini duyurdu. Finlandiya, çit önleminin gerekçesi olarak düzensiz göçmenleri ve hibrit saldırıların yaşanma olasılığını öne sürüyor.

Finlandiya, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve 2021 yılında Belarus’ta yaşanan göçmen krizini göz önünde bulundurarak, Rusya çit çekildiğini duyurdu.

Finlandiya'dan YLE'nin haberine göre ülke, yaklaşık 1300 kilometre uzunluğundaki Rusya sınırının tamamını çitlerle çevirmeyi planlamıyor ancak kilit sınır noktalarında yaklaşık 250 kilometrelik çit inşa etme planı bulunuyor.

Helsinki, çit önleminin gerekçesi olarak düzensiz göçmenleri ve hibrit saldırıların yaşanma olasılığını öne sürüyor. Finlandiya, 2021 yılında binlerce orta doğu kökenli göçmenin Belarus üzerinden Avrupa Birliği (AB) ülkesi Polonya’yı göz önünde bulundurduklarını ve benzer bir durumun Rusya’da da yaşanabileceği olasılığına hazırlık yapıyor.

KAÇAK GÖÇ UYARISI

Geçtiğimiz yıl Rusya üzerinden Finlandiya’ya geçmek isteyen 30 kaçak yakalanmıştı. Rusya ise 800’den fazla kaçağın İskandinav ülkesinin topraklarına girmesine engel olduğunu duyurmuştu.  

Nisanda inşasına başlanan 3 kilometre uzunluğundaki ilk çit, bugün operasyonel hale getirildi ve kullanılmaya başlandı. Finlandiya'nın daha fazla çitin inşası için çalışmalara başladığı bildirildi. 250 kilometre uzunluğundaki çitin Finlandiya hükümetine 380 milyon avroya mal olacağı tahmin ediliyor. Çitin dikenli tellerle de kaplanacağı ifade edildi.

Finlandiya’nın çit yerleştirme kararından önce Rusya ile sınıra sahip Baltık ülkeleri ile Belarus’un komşusu Polonya, sınırlarını çit ve dikenli tellerle kapatmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı - Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...