Fırtına başlıyor... Kiev'den karşı atak geldi: Sınırda yoğun çatışma!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fırtına başlıyor... Kiev'den karşı atak geldi: Sınırda yoğun çatışma!

DÜNYA Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşında bir yıl geride kalırken Ukrayna'dan çarpıcı bir haber geldi. İddialara göre Kiev'in uzun süredir beklenen 'karşı saldırısı' başladı.

Rus paralı asker grubu Wagner, Bakhmut’u Rus ordusuna devretmek için yavaş yavaş çekileceklerini duyurmuştu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin danışmanı Mihail Podolyak da, Rusya'yı Ukrayna topraklarından çıkarmak için harekete geçildiğini belirterek "1500 kilometrelik sınırda yoğun çatışmalar var, eylemler çoktan başladı" ifadelerini kullandı.

Poldayak uzun süredir planlanan saldırıya illişkin "Bu belirli bir gün, belirli bir saatte başlayacak bir eylem değil. Rus güçlerini püskürtmek için dün ve bugün yapılan ve yarın da devam edecek olan karşı saldırılardır." açıklamasında bulundu.

Fırtına başlıyor... Kiev'den karşı atak geldi: Sınırda yoğun çatışma!

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Poldoyak'ın açıklaması Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'in itiraf niteliğindeki açıklamalarının hemen ardından geldi.

Prigojin, Bakhmut’u ele geçirdiklerini, kenti 1 Haziran'a kadar Rus ordusuna teslim edecekelerini açıklamıştı. Aylardır çatışmaların sürdüğü Bakhmut’ta 20 binden fazla kayıp verdiklerini açıklayan Prigojin, Rusya’nın Ukrayna’yı silahsızlandırma hedefinin kendi aleyhine sonuçlandığını, Ukrayna ordusunun Batılı ülkelerin silah tedariki ve eğitimleriyle daha fazla güçlendiğini ifade etmişti.

Wagner’in kurucusu Prigojin daha önce de üst düzey Rus askeri yetkililerini hedef almış, Rusya’yı birliklerini desteklemedikleri için eleştirerek çok ihtiyaç duydukları cephane sağlanmazsa birliklerini kentten çekmekle tehdit etmişti.

Fırtına başlıyor... Kiev'den karşı atak geldi: Sınırda yoğun çatışma!

WAGNER ÇEKİLDİ İDDİASI

Prigojin bugün yaptığı açıklamada ise askerlerinin Bakhmut'tan çekildiğini iddia etti. Ancak Ukrayna, Wahner'in Rus birlikleri ile yer değiştirdiğini duyurdu.

BAHKMUT'UN RUSYA İÇİN ÖNEMİ

Öte yandan Rusya'nın stratejik değeri bulunmayan bu bölgede kalmak istemesini sebebi Kremlin'in sembolik de olsa bir zafere ihtiyaç duyması olarak gösteriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...