Fransa'da dehşet: İngiliz kız salıncakta sallanırken öldürüldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa'da dehşet: İngiliz kız salıncakta sallanırken öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Cumartesi günü ailesi mangal yaparken salıncakta sallanan 11 yaşındaki kız komşunun ateş etmesiyle öldürüldü. Kızın babası başından vurularak ağır yaralandı. Annede ve kız kardeşte hayati tehlike olmadığı bildirildi.

Cumartesi günü yerel saatle 22.00 civarında Fransa'daki evinin bahçesinde mangal yapan İngiliz bir ailenin 11 yaşındaki kızı komşunun birkaç el ateş etmesiyle kafasından vurularak öldürüldü. Kızın babası ağır yaralandı. 

Salıncakta sallanan kızı vuran 71 yaşındaki Hollanda uyruklu zanlı ve eşi tutuklandı.

Başından vurulduğu bildirilen baba durumu ağır olarak hastaneye kaldırıldı. Anne ise hayati tehlikesi olmayacak şeklide yaralandı. 

Kızın sekiz yaşındaki kız kardeşi yara almadan kurtulmayı başarsa da vurulmaya tanık olduğu için şok durumundan kurtulamadı.

Bir İngiliz dışişleri sözcüsü, aileye yardım sağladıklarını söyledi.

Açıklamada, "Fransa'daki silahlı saldırının ardından İngiliz aileye konsolosluk desteği sağlıyoruz ve yerel yetkililerle temas halindeyiz" denildi.

ÖNCE ATEŞ ETTİ, SONRA KENDİNİ EVE HAPSETTİ

Ele geçirilen ilk kanıtlara göre "zanlı aniden silahlı bir şekilde ortaya çıktı ve kurbanlara birkaç kez ateş etti" ve karısıyla kendisini eve kapattığını söyledi.

SEBEBİ TOPRAK ANLAŞMAZLIĞI OLABİLİR

Bir yetkili, "Bu trajedinin nedenleri henüz bilinmiyor. Yetkili, iki komşu arasında iki mülkün bitişiğindeki bir arazi parçası yüzünden birkaç yıldır anlaşmazlık çıktığı anlaşılıyor” dedi.

Belediye Başkanı, saldırının son üç yıldır “komşular arasında yaşanan bir arazi anlaşmazlığı” ile bağlantılı olduğuna inanıldığını söyledi.

“Bir çocuğu vurmuş olmak tamamen anlaşılmaz. Bunun nasıl olduğunu kimse anlayamıyor.” diye ekledi.

İngiliz kızın öldürülmesi, Fransa'nın doğusundaki Annecy'de bir parkta bir adam tarafından bıçaklanan dört çocuk ve iki yetişkin arasında üç yaşındaki başka bir İngiliz kızın bulunmasından birkaç gün sonra gerçekleşti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...