Fransa'dan Azerbaycan'a çağrı: Dağlık Karabağ'daki operasyonu derhal durdurun!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fransa'dan Azerbaycan'a çağrı: Dağlık Karabağ'daki operasyonu derhal durdurun!

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı askeri operasyonu derhal durdurması çağrısında bulundu. Bakü'nün operasyonunu "kabul edilemez" olarak değerlendiren Bakanlık, saldırıya karşılık vermek amacıyla Avrupalı ve Amerikalı ortaklarla yakın işbirliği halinde olduklarını belirtti.

Azerbaycan, Ermenistan güçlerinin yerleştirdiği mayının patlaması sonucu 4’ü polis, 2’si sivil toplam 6 vatandaşının hayatını kaybetmesinden sonra Dağlık Karabağ’da askeri operasyon başlattı. Azerbaycan’a yönelik saldırı gerçekleştirmek amacıyla kullanılan çok sayıda noktada bulunan askeri hedefler silahlı insansız hava aracı, topçu sistemleri ve kamikaze dronlarla vuruldu.

Bakü, askeri operasyonun neredeyse tamamlandığını duyururken, Dağlık Karabağ’daki ayrılıkçı yönetimin de ateşkes çağrısında bulunduğunu bildirdi. Ayrılıkçılardan sonra Fransa’dan da Azerbaycan’a operasyonu durdurun çağrısı geldi. Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakü tarafından gerçekleştirilen açıklamanın güçlü bir şekilde kınandığı bildirildi.

YASA DIŞI KUŞATMA SUÇLAMASI

Ermenistan’ın müttefiklerinden Fransa, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdığı açıklamasında, “Aylardır yasa dışı kuşatma altında olan binlerce sivili tehdit eden ve uluslararası toplumun müzakere yoluyla bir çözüme ulaşma çabalarına aykırı olan böylesine tek taraflı bir eylemi hiçbir mazeret haklı gösteremez.” İfadelerine yer verdi.

Açıklamada, "Fransa, Azerbaycan'ı saldırılarını derhal durdurmaya ve uluslararası hukuka saygı göstermeye çağırıyor." denildi. Dağlık Karabağ'daki sivil halkın kaderinden yalnızca Azerbaycan'ın sorumlu olduğu belirtildi.

ABD VE AVRUPALI MÜTTEFİKLERLE ÇALIŞIYORUZ

ABD ve Avrupalı diğer ortaklarla yakın temas halinde olunduğu ifade edilerek, Azerbaycan ordusunun adımlarının "kabul edilemez" olduğu savunulan açıklamada, “Fransa, bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu tehditlerle orantılı olarak bu kabul edilemez saldırıya kararlı bir şekilde yanıt vermek için Avrupalı ve Amerikalı ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor.” denildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...