Fransa'dan basına İsrail yanlısı olun baskısı! AFP CEO'su isyan etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fransa'dan basına İsrail yanlısı olun baskısı! AFP CEO'su isyan etti

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Batı'nın özgür basın söyleminin ne denli tutarsız olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Fransa Senato Komitesi, dünyanın önemli basın kuruluşlarından olan AFP'nin yeteri kadar İsrail yanlısı haber yapmadığı gerekçesiyle kurumun CEO'sunu sorguya aldı.

İşgalci İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik uyguladığı ağır bombardıman ve işgal girişimi bir ayı aşkın süredir devam ediyor.

Batı ülkeleri, Gazze'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalırken Tel Aviv yönetimini de açıkça destekliyor.

ABD ve Batı, İsrail'e verdiği koşulsuz desteğin yanı sıra aksi düşüncelere de tahammül göstermiyor. Bunun bir örneği de Fransa'da yaşandı. 

AFP Başkanı ve CEO'su Fabrice Fries, Senato'daki konuşmasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başından bu yana "Hamas teröristtir" demek yerine "Hamas, AB, ABD ve İsrail tarafından terör örgütü olarak tanınıyor" dediği için ajansın, "Yahudi karşıtlığını artırmakla" suçlandığını söyledi.

AFP'YE HAMAS'A TERÖRİST DEYİN BASKISI

AFP yönetimi haberlerinde "antisemitik, Yahudi, İslamcı" gibi ifadeler kullanmıyor. Ancak basın kuruluşu, İsrail-Hamas savaşına ilişkin haberlerde yeterince 'İsrail yanlısı' davranmadıkları için eleştiri oklarının hedefinde.

Ajans özellikle Hamas mensuplarına 'terörist' kelimesini kullanmaması nedeniyle eleştiriliyor.

"CİDDİ VE ALÇAKÇA"

AFP'nin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile ilgili haberlerinde 'önyargılı' davrandığı ve "Filistin yanlısı" haber yaptığı iddialarına cevap veren CEO, komiteye yaptığı açıklamada suçlamaların 'ciddi ve alçakça' olduğunu vurguladı.

Fransa'dan basına İsrail yanlısı olun baskısı! AFP CEO'su isyan etti

"BAĞIMSIZ YAYINCILIK TARAFLI OLARAK DEĞERLENDİRİLMEZ"

"Terörist" kelimesinin kaynak gösterilmeden kullanılmamasının bir yayın politikası olduğuna dikkat çeken AFP CEO'su Fries, "Bu kural 20 yılı aşkın bir süredir yürürlüktedir ve istisnasız herkes için geçerlidir" dedi. Fries, AFP'nin bağımsız yayıncılığının taraflı olarak değerlendirilemeyeceğini vurgularken, AFP editörü Chetwynd ise bu politikanın sahadaki AFP çalışanlarını korumak için de önemli olduğunuöne sürdü.

FİLİSTİN AJANSI OLARAK İTHAM ETTİLER

AFP, İsrail hükümetinin Hamas'ın sürpriz saldırısının görüntülerini yayınlamasının hemen ardından Fransızca bir makale yazmadığı için de eleştiriliyor. Aşırı sağcı Fransız vekiller AFP'ye 'Fransa-Filistin Ajansı' ajansı diyerek ajansı "Yahudi karşıtlığını artırmakla" suçlamış ve hükümetten hesap sorulmasını istemişti.

 BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...