Fransa’dan depremin sarstığı Fas’a 1 milyon avro

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fransa’dan depremin sarstığı Fas’a 1 milyon avro

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fransa'nın Occitanie, Provence-Alpes-Cote d'Azur ve Korsika bölgelerince deprem nedeniyle Fas’a 1 milyon avro yardım gönderecek. Fransa'nın 3 bölgesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Fas'ın Fransa için "dost ülke" olduğu ifade edilerek, Fas'ın ihtiyaçları doğrultusunda, deprem mağdurları ve ülkenin yeniden inşası için 1 milyon avro gönderileceği kaydedildi.

Occitanie, Provence-Alpes-Cote d'Azur ve Korsika bölgelerince yapılan yazılı açıklamada, Fas'da meydana gelen depremin "korkunç bir dram" olduğu belirtildi.

Açıklamada, Fas'ın Fransa için "dost ülke" olduğu ifade edilerek, Fas'ın ihtiyaçları doğrultusunda, deprem mağdurları ve ülkenin yeniden inşası için 1 milyon avro gönderileceği kaydedildi.

FAS’TA 100 YILIN EN BÜYÜK DEPREMİ

Fas'ın Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesinde dün yerel saatle 23.10'da meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar 1037 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Fas İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede son yüzyılda görülen en büyük depremde can kaybı artıyor.

Dünyadan taziye mesajları peş peşe geliyor. Öte yandan kurtarma ekipleri yıkımın büyük olduğu dağlık bölgelere ulaşmaya çalışıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...