Fransa'dan Lübnan silahlı kuvvetlerine yeni yardım

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fransa'dan Lübnan silahlı kuvvetlerine yeni yardım

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Geçtiğimiz günlerde Lübnan'a zırhlı askeri araç desteği sağlayacağını açıklayan Fransa, Lübnan silahlı kuvvetlerine yeni bir yardım daha yapacaklarını duyurdu.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan çatışma, Lübnan sınırında İsrail ve Hizbullah arasında da sürüyor. Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Lübnan silahlı kuvvetlerine 'yeni bir yardım' yapacaklarını açıkladı.

Lecornu, Journal de Dimanche (JDD) gazetesine verdiği röportajda, bölge ülkeleri ile Hamas'ın elindeki rehineler konusunu görüştüklerini belirtti. Rehineler konusunun Fransa'nın mutlak önceliği olduğunu vurgulayan Lecornu, bu konuda Mısır, Katar ve İsrail’de yetkililerle bir araya geldiğini dile getirdi.

Fransız Savunma Bakanı ayrıca, Lübnan’ın 'son gerçek omurgası' olarak nitelediği Lübnan silahlı kuvvetlerine yeni bir yardım yapma kararı aldıklarını açıkladı.

ZIRHLI ASKERİ ARAÇ DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Fransa Savunma Bakanı Lecornu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ülkesinin Lübnan ordusuna zırhlı askeri araç desteği sağlayacağını duyurmuştu.

Fransız Bakan, ülkesinin Lübnan ile özellikle birliklerin ulaşımı konusunda askeri ekipman için ortaklığa devam edeceğini kaydetmiş ve Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü ile koordine olabilmesi için Lübnan ordusunu güçlendirmenin önemini vurgulamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...