Fransa'yı yakacak kampanya! Nahel'i vuran polis için 1 milyon avro toplandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa'yı yakacak kampanya! Nahel'i vuran polis için 1 milyon avro toplandı

DÜNYA Haberleri

Fransa Paris'te 17 yaşındaki Cezayir asıllı Nahel Merzouk polis tarafından öldürüldü. Sokaklar karışırken aşırı sağcılardan protestocuları daha da öfkelendiren bir hareket geldi. Silahı ateşleyen polis memuru Florian Menesplier için yardım kampanyası başlatıldı ve 1 milyon avro toplandı.

Fransa'nın başkenti Paris'in batısında yer alan Nanterre'de, 17 yaşındaki Cezayir asıllı Nahel Merzouk'un polis tarafından öldürülmesinden sonra başlayan eylemler giderek büyüyor. Sokaklar alev alev yanarken isyancıları daha da öfkelendiren bir olay yaşandı.

Aşırı sağcı Jean Messiha, Nahel'i vuran polis memuru Florian Menesplier (38) için yardım kampanyası başlattı. Kampanya, gencin ailesine yapılan bağışları gölgede bıraktı ve 1 milyon avroyu aştı. Nahel'in ailesi için toplanan rakam ise 189 bin avro oldu.

Bu gelişmeler Fransa'daki siyasi bölünmeyi gözler önüne serdi. Sağcı isimler polisi korurken sol kesim yaşanılanları "ırkçılık" olarak nitelendirdi.

"POLİS İŞİNİ YAPTI"

Messiha "Polis işini yaptı ancak şimdi ağır bir bedel ödüyor" diyerek kampanyaya daha da destek istedi. Jean Messiha'nın Fransa'daki son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde desteklediği Eric Zemmour da "Polisimizi ne kadar sevdiğimizi göstereceğiz" yorumunda bulundu. Cumhuriyetçiler Partisi başkanı Eric Ciotti, toplanan paranın memurun ailesine katkıda bulabileceğini aktardı.

NAHEL'İN AİLESİ ÖFKELİ

Sosyalist Parti başkanı Olivier Faure ise kampanyanın "utanç verici" olduğunu belirtti. Nahel'in büyükannesi Nadia da tepki gösterdi. Kalbinin kırıldığını aktaran Nadia "Polis memurunun da her suçlu gibi cezalandırılacağını düşünüyorum. Adalet sistemine güveniyorum" dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...