Galeri sahipleri şaşkın: 113 kiloluk antika Buda heykelini tek başına çaldı!

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
- Güncelleme:
Galeri sahipleri şaşkın: 113 kiloluk antika Buda heykelini tek başına çaldı!

DÜNYA Haberleri  / Reuters

ABD'de galeride sergilenen antika Buda heykeli, bir hırsız tarafından çalındı. Galeri sahipleri, 1.5 milyon dolar değer biçilen heykelin 113 kilo ağırlığında olduğuna dikkat çekerek tek bir kişinin 25 dakika içerisinde eylemi gerçekleştirmesinin şaşkınlık verici olduğunu ifade etti.

ABD’nin Los Angeles şehrinde yer alan Barakat Sanat Galerisi’nde 1.5 milyon dolar değerindeki bronz Buda heykelinin çalındığı bildirildi. Hırsızlık karşısında şaşkın olduğunu ifade eden galerinin Genel Müdürü Paul Henderson, çalınan heykelin 1.2 metre yüksekliğinde ve 113 kilogram ağırlığında olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili yerel basına konuşan Henderson, “Heykelin sabaha karşı bir kamyona çekildiğini gösteren kamera görüntüleri var. Araba yolunun kapısını kırarak içeri girip, hareketli bir aksamla heykeli kaldırıp kamyona yüklemişler” dedi.

Hırsızlığın 25 dakika içerisinde gerçekleştiğini ifade eden güvenlik güçleri, 113 kilo ağırlığındaki heykelin tek bir kişi tarafından kaldırılması karşısında şaşkınlık duyduklarını belirtti.

Galeri sahipleri şaşkın: 113 kiloluk antika Buda heykelini tek başına çaldı!

EDO DÖNEMİNE TARİHLENİYOR

Antika olarak değerlendirilen çalınan heykelin bir tapınağın bir parçası olduğu, tarihinin ise Japonya’nın Edo Dönemi’ne (1603-1867) uzandığı belirtiliyor.

Los Angeles polisi ise güvenlik kamera kayıtlarının da desteğiyle hırsızların yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğünü duyurdu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...