CANLI ANLATIM

Gazze ve Refah'ta son durum... Filistin'den misilleme! Bomba yüklü bina havaya uçuruldu, 10'larca İsrail askeri öldü

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
İsrail, Filistin, Gazze, Haber

Dünya Haberleri  / Ajanslar

İsrail 7 Ekim'den bu yana sayısız saldırı gerçekleştiği Gazze'de soykırımını sürdürüyor. İsrail savaş uçaklarının ve tanklarının saldırıları sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybederken, pek çok kişi de yaralandı. BM, 600 bin Filistinlinin zorla yerlerinden edildiğini açıkladı. Öte yandan İsrail medyası, Filistin direniş gruplarının misilleme saldırısında, bomba yüklü bir binanın havaya uçurulduğunu ve 10'larca İsrail askerinin öldüğünü duyurdu..

Canlı Anlatım Özeti
  • FİLİSTİN'DEN MİSİLLEME! 10'LARCA İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ
  • İSRAİL'DE BAKANLAR KAVGASI
  • 600 BİN FİLİSTİNLİ YERİNDEN EDİLDİ
  • FİLİSTİN'DEN "HESAP SORUN ÇAĞRISI"
  • REFAH'TAN KAÇANLAR GÜVENLİ BİR YER ARIYOR
  • GAZZE'YE BOMBA YAĞDI! ŞEHİT VE YARALILAR VAR

15.05.2024 22:00

FİLİSTİN'DEN MİSİLLEME! 10'LARCA İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

İsrail medyası, Gazze'nin kuzeydoğusundaki Jabalia'da Filistin direniş gruplarının İsrail askerlerinin bulunduğu bomba bir binaya düzenlediği misillemede 10'larca İsrail askerinin öldüğünü duyurdu. El Cezire de binanın bomba yüklü olduğunu ve İsrail askerleri ile birlikte havaya uçurulduğunu belirtti. Saldırıda çok sayıda İsrail askerinin öldüğü ve yaralananların da olduğu belirtildi.


15.05.2024 20:06

İSRAİL'DE BAKANLAR KAVGASI

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Tel Aviv'de düzenlediği basın toplantısında, Netanyahu'nun Gazze'nin idaresi konusundaki açıklamalarına tepki gösterdi. Uzun zamandır Gazze'de Hamas'a alternatif bir yönetim bulma yönünde çalışmanın gerekli olduğunu söylediklerini ancak herhangi bir yanıt alamadıklarını kaydeden Gallant, "Ordunun planı tartışmaya açılmadı, daha da kötüsü yerine hiçbir alternatif getirilmedi. Gazze'de askeri-sivil bir rejim, İsrail için kötü ve tehlikeli bir alternatiftir" dedi.


15.05.2024 20:04

600 BİN FİLİSTİNLİ YERİNDEN EDİLDİ

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun saldırılarına devam ettiği, yerinden edilmiş yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentindeki duruma ilişkin bilgi verdi.

Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulduğu Nekbe'nin (Büyük Felaket) üzerinden 76 yıl geçmesine rağmen Filistinlilerin zorla yerinden edilmeye devam ettiği belirtilen açıklamada, İsrail ordusunun 7 Mayıs'ta Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır'la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmasının ardından saldırılarını sürdürdüğü Refah'tan şimdiye kadar 600 bin kişinin kaçmak zorunda kaldığı aktarıldı.

Gazze ve Refah'ta son durum... İsrail havadan karadan dehşet saçıyor! Çok sayıda ölü ve yaralı var - 1. Resim


15.05.2024 20:02

FİLİSTİN'DEN "HESAP SORUN ÇAĞRISI"

ilistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in gözaltına aldığı ya da tutukladığı Filistinlilere yönelik ihlalleri ve işlediği suçlara ilişkin hesap verme mekanizmalarının güçlendirilmesi çağrısında bulundu. Açıklamada, Bakanlığın, Birleşmiş Milletlerin ilgili mercilerine ve savaş suçları konusunda yargılama yetkisine sahip uluslararası kuruluşlara mektuplar gönderdiği kaydedildi.


15.05.2024 19:44

REFAH'TAN KAÇANLAR GÜVENLİ BİR YER ARIYOR

İsrail ordusunun Refah kentine başlattığı kara operasyonu sebebiyle bölgeyi terk eden Gazzeliler, Deyr Belah kentindeki kamplara gelerek çadırlarını kuruyor.

Gazze ve Refah'ta son durum... İsrail havadan karadan dehşet saçıyor! Çok sayıda ölü ve yaralı var - 2. Resim


15.05.2024 18:00

GAZZE'YE BOMBA YAĞDI! ŞEHİT VE YARALILAR VAR

İsrail savaş uçaklarının ve tanklarının Gazze kentinin kuzeyinde sivillerin toplandığı Cela Sokağı'ndaki bölgeyi bombaladı. Saldırıda ilk belirlemelere göre çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi ve yaralandı. Şehit ve yaralılar, sivil savunma ve sağlık ekipleri tarafından Gazze'deki El-Ehli Hastanesi'ne nakledildi.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...