Gazze’de acı tablo: Hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bini aştı!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze’de acı tablo: Hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bini aştı!

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar onuncu gününe girerken can kaybı artarak devam ediyor. Yaklaşık 1 milyon Filistinli yerinden edildiği çatışmalarda 4 bin 600’den fazla hedefe saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 808’e, yaralananların sayısının ise 10 bin 859’a yükseldiği belirtildi.

Gazze Şeridi’nde aralarında doktor, hemşire ve sağlık görevlilerinin de bulunduğu 37 sağlık personeli hayatını kaybederken, saldırılar sonucu Gazze Şeridi'ndeki en az 50 aile yok oldu.

İsrail tarafında ise şu ana kadar en az bin 400 kişi hayatını kaybetti, en az 3 bin 500 kişi de yaralandı.

GAZZE ŞERİDİ’NDE 4 BİNDEN FAZLA ROKET FIRLATILDI

Tel Aviv Üniversitesi Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsünün verilerine göre İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başından itibaren 360 bin yedek askeri silah altına aldı. İsrail ordusu ayrıca Gazze Şeridi'nde 4 bin 600'den fazla hedefe saldırı düzenledi; bu saldırılar nedeniyle yaklaşık 1 milyon Filistinli yerinden edildi.

Filistinli gruplar, Gazze Şeridi'nden yasa dışı Yahudi yerleşimlerine, beldelere ve kentlere 6 bin 300'den fazla roket fırlattı. İsrailli yetkililer, özellikle Gazze Şeridi'ni çevreleyen beldelerdeki yaklaşık 78 bin İsrailliyi tahliye etti.

Gazze’de acı tablo: Hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bini aştı!

GIDA MALZEMELERİ VE İLAÇ GİRİŞİ ENGELLENDİ

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsrailli öldü, 3 bin 968'i yaralandı. Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne götürüldüğü tespit edilen İsrailli rehinelerin sayısı ise şu ana kadar 199 olarak açıklandı. Enstitü verilerine göre, İsrail'in kuzeyine Suriye'den iki, Lübnan'dan 19, Gazze'den iki füze fırlatıldı ve bu saldırılarda 4 İsrail askeri öldü.

Saldırıların başından bu yana İsrail, Gazze Şeridi'ne su, elektrik, yakıt, gıda malzemeleri ve ilaç girişini engelledi.

GAZZE’DEKİ FİLİSTİNLİ GRUPLAR

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 15 binden fazla mensubu bulunduğu, 12 ila 15 bin arasında rokete sahip olduğu tahmin ediliyor.

İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Seriyyelerinin ise yaklaşık 6 bin mensubu bulunduğu ve 6 ila 8 bin rokete sahip oldukları öngörülüyor.

Lübnan'daki Hizbullah mensuplarının sayısının ise yaklaşık 50 bin olduğu, 150-200 bin arasında füzeye sahip olduğuna işaret ediliyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...