Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Gazze’de ateşkes beklenmiyor! Trump'tan yeni tehdit

Gazze'de ateşkes anlaşmasının, ABD Başkanı Joe Biden’ın görevini devredeceği 20 Ocak öncesinde yapılmasının beklenmediği bildirildi.

Kaydet
a- | +A
Gazze’de ateşkes anlaşmasının, ABD Başkanı Joe Biden’ın görevini devredeceği 20 Ocak öncesinde gerçekleşmesi beklenmiyor.

ABD merkezli The Wall Street Journal (WSJ) gazetesine göre, Gazze’deki ateşkes görüşmeleri tıkanmış durumda. Arap arabulucularına dayanan habere göre, Biden’ın görevi Donald Trump’a devredeceği 20 Ocak’a kadar bir anlaşma sağlanması olasılığı düşük.

Görüşmelerde, 30 rehinenin serbest bırakılması için 60 günlük bir ateşkes planı üzerinde duruluyordu. İsrail, rehine takası için Filistinli tutukluların serbest bırakılmasına ve Gazze’ye insani yardımın artırılmasına yönelik bir plan sunmuştu. Ancak, her iki tarafın tutumları daha sertleşmiş durumda. İsrail, Hamas’ın talep ettiği bazı Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını kabul etmezken, Hamas da savaşın sona erdirilmesi yönündeki taleplerini tekrarlamıştı.

Arap arabulucular, Trump’ın göreve başlamasının ardından, her iki tarafın müzakerelere yeniden dönmesini beklediklerini belirtti.

Gazze’de ateşkes beklenmiyor! Trump'tan yeni tehdit - 1. Resim
Başlık ResmiGazze’de ateşkes beklenmiyor! Trump'tan yeni tehdit - 1. Resim

BAKMADAN GEÇME
Heniyye nasıl öldürüldü? Hamas
HABER

Heniyye nasıl öldürüldü? Hamas 'hassas bomba' iddialarını yalanladı

TRUMP HAMAS'I TEHDİT ETTİ

Seçilmiş ABD Başkanı Donald Trump, Gazze Şeridi'nde tutulan rehinelerin, 20 Ocak'ta göreve başlamasından önce serbest bırakılmaması durumunda sorumlulara ağır cezalar vereceğini söyledi. Trump, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Rehineler serbest bırakılmazsa, Orta Doğu'da ve insanlığa karşı bu katliamları yapanlara cehennem yaşatacağım," ifadelerini kullandı.

Trump, açıklamasında sorumlulara yönelik sert bir uyarı yaparak, "Sorumlular, Amerika Birleşik Devletleri'nin uzun tarihindeki en büyük darbeyi yiyecekler," dedi.

Hamas, rehinelerin serbest bırakılması için savaşın durmasını ve İsrail'in Gazze Şeridi'nden tamamen geri çekilmesini talep ediyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.