Gazze'de hastanelerin yakıt stoku bitiyor: Hayati geri sayım başladı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'de hastanelerin yakıt stoku bitiyor: Hayati geri sayım başladı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail ablukasındaki Gazze'de hastanelerin yakıt stoku bitmek üzere. Elektirik ve suyun abluka nedeniyle kesildiği şehirde, saldırılarda yaralanan binlerce kişi kısıtlı imkanlara sahip hastanelerde tedavi görüyor. Eğer elektrik yeniden verilmezse, kritik durumdaki hastalar kaybedilebilir.

Orta Doğu'daki kriz 5’inci günde giderek derinleşirken, İsrail abluka altına aldığı Gazze'de elektrik ve suyu kesti.

Şehirdeki tek elektrik santralinin de yakıtının bitmesiyle bölge karanlığa teslim oldu. Gazze Enerji Kurumu Jalal Ismail yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki tek elektrik santrali yakıtın bitmesi nedeniyle saat 14.00'te durduruldu" dedi.

HASTANELERDE DURUM KRİTİK

Gazze Şeridi’nde halk, elektrik ihtiyacını jeneratör ve aküler ile karşılamaya çalışırken, Filistin Sağlık Bakanı Mai el-Kaila, "Gazze Şeridi'ndeki hastanelerdeki jeneratörleri çalıştıracak yakıt stoku yarın sona erecek ve bu da hastanelerdeki felaket koşullarını daha da kötüleştirecek" dedi.

Gazze'de hastanelerin yakıt stoku bitiyor: Hayati geri sayım başladı

CAN KAYBI HER DAKİKA ARTIYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının bin 100’e yükseldiği, yaralıların sayısının ise 5 bin 339’a ulaştığı aktarıldı.

Öte yandan Gazze'den düzenlenen saldırılarda da 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...