Gazze’ye 28 günde iki atom bombası

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Gazze’ye 28 günde iki atom bombası

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

7 Ekim’den beri Gazze’ye gece - gündüz bomba yağdıran İsrail, iki atom bombası gücüne eş değer olan, 25 ton patlayıcı attı.

Hamas’ın saldırısını bahane eden İsrail’in, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne başlattığı bombardımanda 28 gün geride kaldı. Gazze’deki hükûmetin basın ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze’ye 25 ton patlayıcıyla saldırdığı belirtildi. Bunun da yaklaşık 2 atom bombası gücüne eş değer olduğu kaydedildi. Gazze’ye 12 binden fazla hava saldırısı düzenleyen İsrail, evler, kamu tesisleri, okullar ve hastaneler gibi sivillere yönelik yerleri hedef aldı.

35 BİN KONUT YIKILDI

212 binden fazla konut hasar görürken, bunlardan 35 bini yerle bir oldu. Aralarında Ortodoks Kültür Merkezinin de bulunduğu 85 hükûmet binası ve tesis yıkıldı. 214 okulun vurulması sonucu bunlardan 45’i hizmet dışı kaldı. 102 sağlık kuruluşunu hedef alan İsrail, 135 sağlık çalışanı, 40 gazeteci, 18 sivil savunma çalışanı ve 49 din görevlisini katletti. Gazze Şeridi’nde İsrail’in saldırılarıyla 54 cami tamamen yıkılırken, 110’unu kısmen yıkıldı ve toplamda da 164 cami ile 3 kilise zarar gördü.

Gazze’ye 28 günde iki atom bombası

ENKAZDAN KOKULAR YÜKSELİYOR

İsrail’in 965 katliam gerçekleştirdiğine işaret edilen açıklamada “3 bin 826’sı çocuk, 2 bin 405’i kadın olmak üzere 9 bin 227 kişi öldürüldü. 2 bin 60 kişi ise kayıp” denildi. Yaklaşık 32 bin kişinin yaralandığı saldırılarda, enkaz altında çok sayıda kişinin cenazesinin bulunduğu belirtilerek “Enkazında kalan cenazelerden kaynaklanan kokular yükseliyor ve salgın hastalıkların yayılmasından endişe ediliyor” denildi.

NASRALLAH: BİZ DAHA SAVAŞA BAŞLAMADIK

İsrail ordusu ile çatışan Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah, yaklaşık bir ay sonra ilk defa canlı yayına çıktı. Bütün dünya “Lübnan’dan İsrail’e yeni cephe mi açılıyor” diye merakla beklerken, Nasrallah’ın konuşmasını binlerce kişi Beyrut, Baalbek ve Sur gibi şehirlerde altı ayrı noktada kurulan dev ekranlardan takip etti. Konuşmasına “2 milyondan fazla kişi açık hava hapishanesinde yaşamaya devam ederken, dünya parmağını oynatmıyor” diye başlayan Nasrallah “Kimse Filistin’in yanında durmadı. İran hiçbir zaman Filistinli grupları desteklemedi. İsrail’in şu anda yaptığı en büyük hatalardan biri ulaşamayacağı hedefler koymaktır. İsrail bir ay boyunca, tek bir askeri başarı bile gösteremedi. İsrail bir örümcek ağından daha zayıf. Bu mu güçlü devlet, ayakları üzerinde durabilen bir devlet böyle mi olur. Bazıları savaşa gireceğimizi söylüyor. Biz zaten 8 Ekim’den beri savaştayız. Biz daha asıl savaşa başlamadık” dedi. Bölgede yaşananlardan ABD’nin sorumlu olduğunu söyleyen Nasrallah “ABD’nin Suriye ve Irak’taki askerî üsleri hedefimizdir” diye konuştu. İsrail ordusu ise teyakkuza geçerken, Nasrallah konuşurken Lübnan’ın Kefr Şuba kasabasını vurdu. Hizbullah ile İsrail sınırında 8 Ekim’den beri yaşanan çatışmalarda bugüne kadar 4 İsrail askeri ölürken, 55 Hizbullah mensubu hayatını kaybetti. 

Netanyahu ise Nasrallah’ı, savaşa müdahil olma konusunda uyararak “Bu hatanın, sizin hayal bile edemeyeceğiniz bedeli olur” sözleriyle tehdit etti.

KATLİAM SÜRÜYOR

İsrail ordusu, uzun süredir boşaltılması için tehditler savurduğu Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin giriş kısmını bombaladı. Saldırıda 13 kişi öldü, 26 kişi yaralandı. Durumu ağır olan 20 yaralı Mısır’a götürülürken uçaklar ambulansları hedef aldı. Yaşanan ikinci saldırıda aralarında sağlık çalışanlarının da olduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. İsrail, Gazze’nin Saftawi bölgesindeki Usame bin Zaid Okulu’na sığınan yerinden edilmiş kişileri hedef aldı. Bombardımanda 20’den fazla Filistinli öldü, onlarca kişi yaralandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...