Gerçeği öğrenen Rus komutan canına kıydı!

Düzenleyen:
Gerçeği öğrenen Rus komutan canına kıydı!

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Savunma Bakanlığı, bir Rus komutanının kendini öldürdüğünü açıkladı. Olayın detaylarına da yer verilen açıklamada şoke eden gerçekler gün yüzüne çıktı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, 13. tank alayından bir Rus komutanının kendini öldürdüğünü iddia etti. Kiev Savunma Bakanlığı'nın raporuna göre, Rusya'nın 13. tank alayında görevli komutan, tanklarının yüzde 90'ının kullanılamadığını öğrenince kendini vurdu.

Daily Star'ın haberine göre, tanklardaki malzemelerin çalındığı iddia edildi. Uzun yıllar Rusya'nın en büyük yabancı portföy yatırımcısı olan işadamı Bill Browder, mali yolsuzluğun Rus ordusunu felce uğrattığını söyledi.

Gerçeği öğrenen Rus komutan canına kıydı!

ASKER TARAFINDAN SOYULDU

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Telegram'dan yaptığı açıklamada, tankların altın ve diğer değerli metalleri içeren hayati elektronik ekipmanlarının bir kısmının soyulduğunu söyledi. Bakanlık Rusya'nın "uzun vadeli depolama tesislerinden gelen önemli miktarda ekipmanı faaliyete geçirmeye çalıştığını" ve "bu ekipmanın durumunun çoğunlukla son derece yetersiz olduğunu ve bu nedenle tam kullanımını imkansız hale getirdiğini" iddia etti.

Ukrayna, Rusya'nın ekipmanı depolama tesislerinden savaşa aktarma planlarının, kitin büyük bir kısmının askerler tarafından soyulup satılması nedeniyle çöktüğünü söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...