GKRY, Yunanistan'dan yardım istedi, imdadına Ürdün yetişti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
GKRY, Yunanistan'dan yardım istedi, imdadına Ürdün yetişti

DÜNYA Haberleri

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Limasol kentinin Alasa köyü yakınlarında söndürüldükten sonra tekrar başlayan orman yangınıyla mücadele için bölge ülkelerinden yardım istedi. GKRY, İsrail, Lübnan, Mısır ve Yunanistan ile temas kurdu. Yardım ise Ürdün'den geldi.

GKRY, Limasol şehrinin Alasa köyü yakınlarında yangın çıktı. Perşembe günü söndürülen yangın bugün yeniden başladı. Alevler rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı.

İLK DESTEK ÜRDÜN'DEN

Havadan ve karadan müdahale edilirken yangın yerleşim yerlerine yaklaştı. Bu durum sonrası Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, Dışişleri Bakanlığının yardım talebinde bulunmak için İsrail, Lübnan, Mısır ve Yunanistan ile temas kurduğunu açıkladı. Ardından Ürdün 3 helikopter yolladı. Yetkililer, yangının çıkış sebebi ve söndürüldükten sonra tekrar alev almasının sebeplerinin araştırıldığını aktardı.

KKTC'NİN YARDIM TALEBİ REDDEDİLDİ 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yangının başlamasının ardından 5 Ağustos Cuma, Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla GKRY'ye yardım teklifinde bulunmuştu. Rum kesimi ise yangın söndürüldüğü için yardıma gerek kalmadığını belirterek KKTC'ye teşekkürlerini iletmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...