Güney Afrika karanlığa gömülüyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Güney Afrika karanlığa gömülüyor!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde sık sık meydana gelen elektrik arızalarına çözüm arayan ülke tamir işlemleri için 8 saati aşan planlı kesintilerin uygulayacağını duyurdu.

Güney Afrika'da kablo hırsızlıkları, eski altyapı ve sabotajlar nedeniyle sürekli meydana gelen elektrik kesintilerine henüz çözüm bulunamadı. Son arızaların ardından ulusal elektrik firması planlı kesinti yapılacğaını duyurdu.

ELEKTRİK KRİZİNE ÇÖZÜM BULUNAMIYOR

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, bugünden itibaren hafta boyunca günde 8 saati aşan elektrik kesintileri uygulanacak. Ulusal elektrik firması Eskom'dan yapılan açıklamada, 4 elektrik santralindeki jeneratör ünitelerinde arıza meydana geldiği duyuruldu.

KABLO HIRSIZLIĞI VE SABOTAJ GÜNDEMDE

Açıklamada, bu arızalar nedeniyle bugün yerel saatle 16.00'dan itibaren hafta sonuna kadar günde 8 saati aşan planlanmış elektrik kesintilerinin uygulanacağı ifade edildi. Afrika'da elektriğe erişimin en fazla olduğu ülkelerden Güney Afrika'da, eskiyen üretim altyapısı, sabotajlar ve kablo hırsızlığı nedeniyle uzun süreden beri ciddi bir elektrik krizi yaşanıyor.

Nükleer enerji üreticisi olan Güney Afrika, elektrik üretiminin yüzde 80'ininden fazlasını kömürle çalışan santrallerden karşılıyor. Ülke dünyanın önde gelen kömür üreticileri arasında yer alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...