Güney Afrika'da 74 kişinin öldüğü yangının kurbanları teşhis edilemiyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Güney Afrika'da 74 kişinin öldüğü yangının kurbanları teşhis edilemiyor!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde 5 katlı bir binada meydana gelen yangında hayatını kaybeden 74 kişinin kimliklerini tespit edilmesi için çalışmalar devam ediyor. Yetkililer, teşhis çalışmasının çok zor ilerlediğini ve şu ana kadar sadece 30 kişinin kimliklerini teşhis edebildiklerini bildirdi.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde 31 Ağustos’ta meydana gelen yangında hayatını kaybedenlerin kimlik teşhisiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Afrika ülkesinde meydana gelen yangında hayatını kaybeden 74 kişiden sadece 30’nun kimlik tespiti yapıldığı bildirildi.

Gauteng Eyaleti Sağlık Departmanından yapılan açıklamada, Johannesburg'un Marshalltown semtinde 5 katlı bir binada çıkan yangında yaşamını yitirenlerden 18 kişinin daha kimliklerinin tespit edildiği duyuruldu.

Açıklamada, daha önce kimlikleri belirlenen 12 kişiyle birlikte, şimdiye kadar toplamda 30 maktulün kimliğinin belirlendiği, 44 maktulün kimlik tespiti için ise çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Ailelerin, yangında kaybettiklerini düşündükleri yakınlarının cesetlerini teşhis etmek için başvuruda bulunduğu aktarılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespit edilmeye çalışıldığı bilgisi paylaşıldı.

MARSHALLTOWN YANGINI

Johannesburg şehir merkezindeki Marshalltown semtinde, yaklaşık 500 kişinin yaşadığı 5 katlı binada, 31 Ağustos'ta erken saatlerde çıkan yangında 12'si çocuk 74 kişi ölmüştü. Yangında yaralanan 88 kişi hastanelere kaldırılmıştı.

Ülke tarihinin en büyük afetlerinden biri olduğu ifade edilen yangın, Güney Afrikalıların yanı sıra çok sayıda yabancı uyruklu kişinin yaşadığı bir binada meydana gelmişti. 

KAÇAK KİRA SORUNU

400’den fazla kişinin sokakta kaldığı yangın, Güney Afrika’daki kaçak kiralama sorununu gözler önüne sermişti. Kiraların Afrika ortalamasının üstünde olduğu ülkede yoksullar, öğrenciler ve yabancıların ucuz yer arayışlarının güvenliği ikinci plana ittiği ifade ediliyor.

Yangının meydana geldiği Marshaltown semtinde, bölgede terk edilmiş halde çok sayıda kamu ve vakıf binası bulunuyor. Bu binaların önemli bölümü, bu yapıları işgal eden organizasyonlar tarafından kiralanıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...