Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Günlük 2 bin dolara paralı asker aranıyor

Günlük 2 bin dolara paralı asker aranıyor

Gönüllü olarak Ukrayna'ya savaşmaya gidenlerin dışında, bazı güvenlik şirketleri özel operasyonlara katılmak isteyenler için kesenin ağzını açtı. Günlük 2 bin dolar vadeden bile var.

Kaydet
a- | +A

Osman SAĞIRLI

Ukrayna’daki savaş tam hızıyla devam ederken, bazı özel askerî kuruluşlar Ukrayna’ya gelmek isteyenlere çılgınca teklifler sunmaya başladı. Özel askerî ve güvenlik endüstrisinde çalışanlara hizmet veren Silent Professionals “Aileleri giderek daha şiddetli bir çatışmadan kurtarmaya yardımcı olmak için günlük iki bin dolara varan bir meblağ, artı bonus ile Ukrayna’ya gitmeye istekli kişiler arıyoruz” diye iş ilanı yayınlandı.

İŞ ZORSA, FİYAT ARTAR

Ancak, çoğu savaşma ve öldürme yeteneğine sahip eski askerlerin Ukrayna’ya gitmesinin, savaşın ortasında bol hatalara ve kargaşaya sebep olabileceği belirtiliyor. Amerikalı yazar ve özel askerî şirket uzmanı Robert Young Pelton “Bazı kişiler aileleriyle Ukrayna’dan çıkarılması için 30 bin ila 6 milyon dolar para harcamayı göze alıyor” diyor.

Ukrayna’da faaliyet gösteren ABD merkezli istihbarat ve güvenlik danışmanlık firması Mosaic’in CEO’su Tony Schiena ise “Tahliyelerin bedeli işin karmaşıklığına bağlı. Daha fazla sayıda insan olduğunda risk artıyor. Çocuklar ve ailelerle tahliyeler daha zor oluyor” dedi.

RUSYA DA GETİRİYOR

Rus paralı askerlerin Ukrayna’da her yerde olduğu söylenirken Afrika’da ve diğer ülkelerde görev yapan eski ABD paraşütçü Sean McFate, paralı askerlerin çoğalmasının iyi olduğu kadar kaos ve kargaşaya da yol açabileceğini belirterek “Paralı askerler, tarihsel olarak kâr için çatışmayı uzatır” ifadelerini kullanıyor.

SEKTÖR BÜYÜYOR

Bununla birlikte para karşılığında savaş bölgelerine gidenlerin hepsi savaşçı değil. Eski bir ABD özel kuvvetler subayı olan Mykel Hawke “Gönderdiğim adamların çoğu doktorlar, doktor asistanları, sağlık görevlileri, hemşireler ve eski özel harekât görevlileri - ya da özel harekât dışı görevliler” diye konuştu.

Aerospace & Defense News’de yayınlanan rapora göre, 2020’de yaklaşık 224 milyar dolar olan küresel özel askerî ve güvenlik endüstrisinin 2030’da 457 milyar doların üzerine çıkacağı belirtildi.

Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin, işgale karşı savaşmak için gelen yabancılara vatandaşlık verileceğini duyurdu.

BAKMADAN GEÇME
Putin yalanlamıştı: Rusya zorunlu askerlik yapanları da savaştırıyor
HABER

Putin yalanlamıştı: Rusya zorunlu askerlik yapanları da savaştırıyor

BAKMADAN GEÇME
Rusya için yeni tehlike: Askerleri tanklarda donarak ölebilir
HABER

Rusya için yeni tehlike: Askerleri tanklarda donarak ölebilir

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.