Gürcistan'da zaman ayarlı darbe girişimi iddiası! Tarih ve yer bilgisi verildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gürcistan'da zaman ayarlı darbe girişimi iddiası! Tarih ve yer bilgisi verildi

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklama ülke gündemine son dakika gelişmesi olarak düştü. Devlet Güvenlik Servisi, bir grup isyancının ülkede darbe yapmayı ve hükümeti zorla değiştirmeyi planladığını öne sürdü.

Rusya ve Ukrayna arasındaki mücadelenin ülke dışına taştığı iddia ediliyor. Gürcistan'da Rusya yanlısı olduğu iddia edilen hükümeti devirmek için darbe planladıkları ifade ediliyor. Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi, ülkenin uzun zamandır beklediği AB'ye katılım başvurusuna ilişkin karara sadece birkaç hafta kala yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren bir grubun iktidarı devirmek için harekete geçtiğini iddia etti.

Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamada, "Gürcistan içinde ve dışında faaliyet gösteren bir grup kişi, nihai hedefi şiddet yoluyla iktidar değişikliği olan istikrarsızlaştırma ve sivil huzursuzluk organize etmeyi planlıyor. Yıkıcı eylemlerin başlangıç tarihi olarak Ekim-Aralık dönemi belirlendi." Darbeyi organize eden isim olarak ise eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili döneminde İçişleri Bakan Yardımcısı olan Georgiy Lortkipanidze, Saakaşvili'nin eski koruyucusu Mihail Baturin ve Ukrayna'da savaşan Gürcü Lejyonu'nun komutanı Mamuka Mamulaşvili gösterildi.

"İÇ SAVAŞ" VURGUSU

"Meydanlarda konuşlandırılacak çadırlara bir bomba yerleştirilip patlatılmasının" planlandığını öne süren Devlet Güvenlik Servisi, bunun, "protestocular ile kolluk kuvvetleri arasında bir çatışmaya neden olarak iç savaşın başlamasına yol açacağını" öne sürdü. Devlet Güvenlik Servisi'ne göre, darbenin, Avrupa Komisyonu'nun Gürcistan'a Avrupa Birliği'ne adaylık statüsü verilmesine ilişkin ara raporunun yayınlanmasına denk getirilmesi planlanıyor.

Darbenin organizatörlerinin 2013 yılında Ukrayna'daki "Euromaidan"a benzer bir senaryo uygulama olasılığını değerlendirdikleri ileri sürüldü.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR!

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...