Hamas, İsrail istihbaratını ayakta uyuttu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
- Güncelleme:
Hamas, İsrail istihbaratını ayakta uyuttu

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ajanslar

İsrail, yine sivillerin yaşadığı kampı vurdu. İsrailli yetkililer Hamas'ın Tel Aviv ile iş birliğiyle ilgilendikleri izlenimini güçlendirmek için İsrail'e İslami Cihat hakkında istihbarat bile sağladığını söyledi. İsrail, 3 askerinin daha öldüğünü açıkladı. Belçika Başbakanı Alexander De Croo, İsrailli işgalcilerin Belçika'ya girişinin yasaklanacağını duyurdu.

İsrail ile Hamas arasındaki savaş 62.gününde devam ediyor. İsrail'in Gazze'yi işgalinde hayatını kaybedenlerin sayısı 17 bini aştı. İşgalci İsrail'in 27 Ekim'de başlattığı kara harekatı ise tam anlamıyla bir hezimete dönüştü. Şu ana kadar İsrail cephesi, resmi olarak hayatını kaybedenlerin sayısını 85 olarak açıkladı. Ancak, bölgeden gelen iddialara göre İsrail, kayıplarını saklıyor. İşgalci ordu, bugün 2 askerinin daha öldüğünü açıkladı. Öte yandan İsrail'in, Lübnan askerinin ölmesine sebep olan saldırısına tepkiler sürüyor. Fransa, İsrail'in saldırısını kınadı ve Lübnan'a destek mesajı yayınladı. İşte dakika dakika İsrail-Hamas savaşındaki gelişmeler.

İSRAİL, YİNE SİVİLLERİN YAŞADIĞI KAMPI VURDU

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Maghazi ve Şabora mülteci kamplarına düzenlediği saldırılarda en az 23 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

HAMAS, İSRAİL'İ BÖYLE UYUTTU

Adının gizli kalması koşulu ile Washington Post'a konuşan İsrailli yetkililer Hamas'ın Tel Aviv ile iş birliğiyle ilgilendikleri izlenimini güçlendirmek için İsrail'e İslami Cihat hakkında istihbarat bile sağladığını söyledi. Başka bir deyişle Hamas, saldırıdan önce İsrail'in planlarından haberdar olmaması için Tel Aviv'in dikkatini dağıtmak için İslami Cihat kartını oynadı. Tel Aviv'e Gazze'deki örgüt ile ilgili istihbarat verildi ve İsrail'in dikkati buraya kaydırıldı.

'Hamas, 7 Ekim'de planladığı gibi İsrail'i sahte bir sakinliğe sürükledi' başlıklı haberde 'İsrail'i rehavete sürüklemek için' son dönemde sınırda kalabalık gösteriler organize edildiği bilgisine de yer verildi.

Hamas, İsrail istihbaratını ayakta uyuttu

3 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

İsrail, Çavuş Amit Buntzel ve Çavuş Almanau Emanuel Falka'nın Gazze Şeridi'nin merkezindeki çatışmalarda öldüğünü açıkladı. Sabah yapılan açıklamanın ardından İsrail, 1 askerinin daha öldüğünü açıkladı. Böylece İsrail'in bugün açıkladığı ölü sayısı 3'e yükseldi.

UCM'DEN İSRAİL'E UYARI

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Han, Gazze’de sivillere yardım malzemeleri ulaştırılmasını kasten engellemenin savaş suçu olarak değerlendirilebileceği uyarısında bulundu.

BELÇİKA'DAN İŞGALCİLERE YASAK

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, ABD'nin benzer bir açıklama yapmasından bir gün sonra, Batı Şeria'daki Filistinlilere saldıran şiddet yanlısı İsrailli işgalcilerin Belçika'ya girişinin yasaklanacağını duyurdu.

Hamas, İsrail istihbaratını ayakta uyuttu

İşte dakika dakika İsrail-Hamas savaşında yaşanan gelişmeler

18:08 Gazze’de can kaybı Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 17 bin 177’ye yükseldiğini açıkladı.17 bini aştı. 

16:52 Lübnan Maruni Patriği Beşara Butrus er-Rai, Gazze Şeridi'nde programlanmış yıkıcı ve acımasız bir soykırım savaşına tanıklık ettiklerini belirtti.

16.42 İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 17 bin 177'ye yükseldi.

16:12 İsrail, 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılarda Filistin'in kültürel mirasını doğrudan hedef alarak onlarca tarihi yapıyı yok etti.

16:10 Uluslararası kuruluşlar, Gazze'nin 2,3 milyonluk nüfusunun yeterli gıda ile temiz suya ulaşamadığını ve yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya olduğunu bildirdi.

16:07 İsrail ordusu, "insanı ara"nın sona ermesiyle Gazze Şeridi'ne yeniden başlattığı saldırılara şiddetini artırarak devam ediyor.

16:04 Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'e ait 3 askeri noktaya saldırı düzenlediğini duyurdu.

15.27 BM, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de 132 çalışanının öldürüldüğünü duyurdu.

14.20 İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde geçen ay İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan bir Filistinli yaşamını yitirdi.

14.12 Ürdün'ün İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne 17 yardım uçağı gönderdiği belirtildi.

14:00 Malavi'den sonra Kenya da İsrail'e tarım işçisi göndereceğini duyurdu.

13:42 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Maghazi ve Şabora mülteci kamplarına düzenlediği saldırılarda en az 23 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

12:37 Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastanelerin hizmet dışı olduğunu, Şifa Hastanesinin bir kısmını işletmekte zorluk yaşadıklarını belirtti.

11.33 İsrail'in Batı Şeria'ya yönelik baskınlarında 42 Filistinli gözaltına alındı.

10.40 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarındaki sivil kayıplara ilişkin, "Hepimiz için yürek parçalayıcı" yorumunu yaptı.

10.10 Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail'in, çatışmaların sona ermesinin ardından Gazze'yi yeniden işgal etmesini desteklemediklerini bildirdi.

08:14 Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Han, Gazze'de sivillere yardım malzemeleri ulaştırılmasını kasten engellemenin savaş suçu olarak değerlendirilebileceği uyarısında bulundu.

07:00 G7 ülkelerinin liderleri, Gazze'de kötüleşen insani krize çözüm bulmak ve sivil kayıpları en aza indirmek için daha acil eyleme ihtiyaç olduğunu bildirdi.

06:44 Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Gazze Şeridi'nde insani nedenlerle ateşkes yapılmasını hedefleyen karar tasarısını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunduğunu duyurdu.

06:02 İsrail, ABD'nin baskısıyla insani çöküş ve salgın hastalıkların önlenmesi için abluka altındaki Gazze Şeridi'ne girmesine müsaade ettiği minimum yakıt miktarını artırdı.

03:55 Filistin Kızılayı, Refah Sınır Kapısı'ndan dün insani yardım malzemesi taşıyan 80 tırın abluka altındaki Gazze'ye giriş yaptığını duyurdu.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Anonim 7 Aralık 2023 12:06

İsrail Filistinlileri öldürdüğü ölçüde Allah hitlere rahmet etsin. Amin

Sonraki Haber Yükleniyor...