'Hepimiz ölmesini umut ediyoruz' diyen Rus oligark, Putin'in hastalığını açıkladı

Düzenleyen:
'Hepimiz ölmesini umut ediyoruz' diyen Rus oligark, Putin'in hastalığını açıkladı

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgal girişimi sonrası Rus lider Putin'in sağlık durumuna ilişkin haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Birçok kaynak Putin'in akıl sağlığının yerinde olmadığı iddia ederken, son olarak Putin'in kan kanseri olduğu öne sürüldü.

Rus lider Vladimir Putin'in verdiği askeri harekat emri ile Ukrayna topraklarına yönelik başlatılan işgal girişimi 24 Şubat'tan bu yana devam ediyor. Bu dönemde Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ve Rus lider Vladimir Putin, savaşın dışında farklı konularla da gündeme geliyor. Özellikle Putin'in sağlık durumuna ilişkin haberler, Batı medyasının ilgi odağı haline gelmiş durumda.

BATI MEDYASININ GÜNDEMİ 'PUTİN'İN SAĞLIK DURUMU'

Rusya lider Putin ile ilgili birçok haber, savaşın başladığı dönemden bu yana medyada yer aldı. Özellikle 'akıl sağlığını kaybetti, kanser oldu, ameliyat geçirdi, elleri titriyor' gibi sağlığına yönelik haberler Batı medyasının ilgisini çekerken, bu haberlere zaman zaman Rus kanadından yalanlama geldi, bazı iddialar ise hiçbir zaman doğrulanmadı.

'PUTİN KAN KANSERİ OLDU' İDDİASI

Haber7'nin aktardığı habere göre, 69 yaşındaki Rus lider hakkında son iddia ise 'News Lines Magazine' adlı bir yayın organı tarafından ortaya atıldı. Ellerine bir ses kaydının ulaştığını aktaran News Lines Magazine, Putin'in kan kanseri olduğu iddiasında bulundu. Dergi, ses kaydıyla alakalı herhangi bir materyal paylaşmazken; kayıtta birbirleriyle konuşan iki Rus oligarktan birinin, Putin'in kan kanseri olduğunu söylediğini öne sürdü.

"ÖLMESİNİ UMUT EDİYORUZ"

Derginin iddiasına göre Rus oligark ses kaydında; Putin'i Ukrayna savaşı nedeniyle kınayarak "Hepimiz ölmesini umut ediyoruz" ifadesini kullandı. Amerikan Newsweek dergisine konuşan Ukraynalı bir yetkili de Putin'in çok hasta olduğunu iddia ederek; "Kanser ve diğer hastalıklardan muzdarip" dedi.

'TİROİD KANSERİ' İDDİASI GÜNDEMDEYDİ

Öte yandan, geçtiğimiz haftalarda yine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumuna ilişkin Batı medyasında haberler yer almış, Rus liderin tiroid kanseri nedeniyle ameliyat olmak için kısa bir süreliğine koltuğunu bırakacağı öne sürülmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...