Hindistan, Tayland, İran, Türkiye... Onlarca kişiyi öldürmüştü: Charles Sobhraj hapisten çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hindistan, Tayland, İran, Türkiye... Onlarca kişiyi öldürmüştü: Charles Sobhraj hapisten çıktı

DÜNYA Haberleri

Afganistan, Hindistan, Tayland, İran, Türkiye ve Hong Kong’da da en az 20 kişiyi öldürdüğü belirtilen seri katil Charles Sobhraj, Nepal hapishanesinden serbest bırakıldı. Sobhraj'ın hayatı Netflix'in The Serpent adlı dizi ile izleyicilerle buluşturulmuştu.

Netflix'in The Serpent adıyla dizisini yaptığı ve Güney Asya'da 20'den fazla hippi ve gezgini soyup, öldüren seri katil Charles Sobhraj, Nepal hapishanesinden serbest bırakıldığı öğrenildi. 2003 yılından beri Nepal'de hapiste tutulan seri katilin öldürdüğü kişi sayısı net olarak bilinmiyor.

2003'TEN BU YANA HAPİSTEYDİ

1970 ve 1980'lerde Güney Asya'da 20'den fazla hippi ve sırt çantalı gezgini soyup soğana çevirip, içeceklerine ilaç vererek öldüren Fransız uyruklu Charles Sobhraj, geçtiğimiz cuma günü Nepal hapishanesinden serbest bırakıldı. 2003 yılından beri Nepal'de hapiste tutulan seri katilin yaşı gerekçe gösterilerek salıverilmesine karar verildi. Sobhraj, cuma günü erken saatlerde Katmandu’daki Merkez Hapishanesinden bir polis eşliğinde çıkarıldı. Avukatı Gopal Shivakoti Chintan, Reuters’e verdiği demeçte, Sobhraj’ın Fransa’ya gitmeyi düşündüğünü söyledi.

THE SERPENT'İN ORİJİNAL KATİLİ

Polisten kaçmak için kılık değiştirmesi nedeniyle 'Yılan' lakabı takılan ve şimdiye kadar birçok dizi ve filme konu olan seri katil Charles Sobhraj'ın 2021 yılında da Netflix tarafından 'The Serpent' adı altında dizisi yapılmıştı. Uluslararası yapımda Türk oyuncu İlker Kaleli'nin de yer alması seri katilin Türkiye'de de adının duyulmasını sağlamıştı.

KAYINVALİDESİNDEN MUTLULUK SÖZLERİ

Öte yandan Charles Sobhraj, 2008 yılında Nepal vatandaşı ve kendisinden 44 yaş küçük bir kadın olan Nihita Biswas ile evlendi. Sobhraj’ın kayınvalidesi Sakuntala Thapa, serbest bırakılacağı haberinin açıklanmasının ardından ''Mutluyum, yargımıza ve Yüksek Mahkememize büyük saygı duyuyorum.'' dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...