Hindistan'a 2 saatte 61 bin yıldırım düştü: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Hindistan'a 2 saatte 61 bin yıldırım düştü: Çok sayıda ölü ve yaralı var

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Hindistan’ın Odisha eyaletine 2 saat içinde 61 bin yıldırım düştü. 12 kişi yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybederken eyalet yetkilileri, bölge halkını olumsuz hava olaylarına karşı uyardı. Şiddetli yağışların 3 gün daha sürmesi bekleniyor.

Hindistan’ın Odisha eyaletinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili oldu. Eyaletin başkenti Bhubaneswar’da şiddetli yağışlarla birlikte 2 saatte 61 bin yıldırım düştü. En az 12 kişi yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı. Yıldırım düşmesi nedeniyle 8 büyükbaş hayvan da telef oldu.

YAĞIŞLAR 3 GÜN DAHA SÜRMESİ BEKLENİYOR

Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), gök gürültülü sağanak yağışların perşembe gününe kadar süreceğini belirterek, vatandaşları yıldırım çarpmalarına karşı uyardı. IMD, şiddetli yağışlar nedeniyle 7 bölgede turuncu alarm verirken, diğer bölgelerde de sarı alarm verdi.

ÖLENLERİN AİLELERİNE 400 BİN RUPİ VERİLECEK

Yıldırım nedeniyle hayatını kaybeden 12 kişinin ailelerine 400 bin rupi maddi yardımda bulunulacağı belirtildi. Öte yandan, dün Odisha’da 5 bin 300’den fazla yıldırım düştü. Hindistan’ın doğu kesimlerinde muson yağmurlarının etkili olduğu bu aylarda sık sık yıldırım düşüyor. Bugün düşen 61 bin yıldırımın daha önce kaydedilmediği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...