Hindistan'da 11 Müslüman'ı öldürmekle suçlanan 67 kişi beraat etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hindistan'da 11 Müslüman'ı öldürmekle suçlanan 67 kişi beraat etti

DÜNYA Haberleri

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde 21 sene önce 1.000'den fazla Müslüman katledildi. Olayda parmağı olduğu iddia edilen ve senelerdir yargılanan 67 kişi hakkında karar çıktı. Mahkeme, sanıkların beraatine hükmetti.

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde 27 Şubat 2002'de Godhra istasyonu yakınlarındaki bir trende yangın çıktı. Alevlerin arasında kalan 60 Hindu hacı öldü. Ardından eyalet karıştı. Hindu çeteler, yangından Müslümanları sorumlu tuttu. Gujarat'ta Müslüman mahalleleri ve köylerine saldırı düzenlendi. Çoğunluğu Müslüman olan en az 1.000 kişi hayatını kaybetti ve yüzlerce kadına istismarda bulunuldu.

ARALARINDA BAKAN DA VAR

Olaylara karışan ve 11 Müslüman'ı öldürmekle suçlanan zanlıların yargılanması devam etti. Mahkeme, aralarında iktidardaki Bharatiya Janata Partili (BJP) eski Gujarat Kadın ve Çocuk Gelişimi Bakanı Maya Kodnani ile aşırı milliyetçi grup Bajrang Dal'ın yöneticilerinden Babu Bajrangi'nin de olduğu 67 kişinin beraatına hükmetti.

ZANLILARDAN 18'İ ÖLDÜ

Yargılanan 86 kişiden 18'nini dava sürecinde hayatını kaybettiği açıklandı. Birinin ise daha önce serbest kaldığı belirtildi.

YIL BAŞINDA DA 22 KİŞİ BERAAT ETTİ

Ocakta da Gujarat'taki mahkeme, olaylarda 17 Müslüman'ı öldürmekle suçlanan 22 kişi hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı vermişti.

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...