Hindistan, "nüfus" rekorunu Çin'in elinden bu yıl alacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hindistan, "nüfus" rekorunu Çin'in elinden bu yıl alacak

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun "2023 Dünya Nüfusunun Durumu Raporu" verilerine göre Çin, elinde bulundurduğu "dünyanın en kalabalık ülkesi" unvanını bu yıl içinde komşusu Hindistan'a kaptıracak.

Hindistan dünyanın en kalabalık ülkesi olma yolunda ilerliyor.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından açıklanan veriler, Hindistan'ın bu yılın ortasında Çin'i geçeceğini gösterdi.

BM Nüfus Fonu'nun "2023 Dünya Nüfusunun Durumu Raporu"ndan alınan demografik veriler, Hindistan'ın nüfusunu 1.4286 milyar, Çin'in nüfusunu ise 1.4257 milyar olarak tahmin ediyor.

ABD DÜNYANIN EN KALABALIK ÜÇÜNCÜ ÜLKESİ KONUMUNDA

Veriler, Amerika Birleşik Devletleri'nin tahmini 340 milyon nüfusuyla üçüncü sırada olduğunu gösterdi.

Raporda, verilerin Şubat 2023 itibarıyla mevcut bilgileri yansıttığı belirtildi.

BM'nin önceki verilerini kullanan nüfus uzmanları, Hindistan'ın bu ay Çin'i geçeceğini tahmin ediyor. Ancak küresel kuruluştan gelen son rapor, değişikliğin ne zaman gerçekleşeceğine dair bir tarih belirtmedi.

BM nüfus yetkilileri, özellikle Hindistan'ın son nüfus sayımının 2011'de yapılması ve 2021'de yapılması planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen sayım sonucunda, Hindistan ve Çin'den gelen verilerle ilgili "belirsizlik" nedeniyle net bir tarih belirlemenin mümkün olmadığını söyledi.

Hindistan,

HİNDİSTAN VE ÇİN'DE NÜFUS ARTIŞ HIZI DÜŞÜYOR

Hindistan ve Çin, tahmini 8.045 milyarlık dünya nüfusunun üçte birinden fazlasını oluşturacak olsa da, her iki Asya devindeki nüfus artışı Çin'de Hindistan'dan çok daha hızlı bir şekilde yavaşlıyor.

Geçen yıl, Çin'in nüfusu altmış yıl içinde ilk kez düşmüş; bu, ekonomi ve dünya için derin etkileri olan vatandaş sayılarında uzun bir düşüş döneminin başlangıcına işaret etmesi beklenen tarihi bir dönüş olarak yorumlanmıştı.

Hükümet verilerine göre, Hindistan'ın yıllık nüfus artışı, önceki 10 yıldaki %1,7'ye kıyasla 2011'den bu yana ortalama %1,2 oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...