Hindistan'da muson yağmurları 199 can aldı, onlarca kişi kayboldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hindistan'da muson yağmurları 199 can aldı, onlarca kişi kayboldu

DÜNYA Haberleri

Hindistan'da etkili olan muson yağmurları Himaçal Pradeş eyaletini vurdu. Can kaybı 199'a ulaşırken, 31 kişinin kaybolduğu ve 229 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Güney Asya'da etkili olan muson yağmurları, birçok ülkenin alarma geçmesine neden oldu. Hindistan ve Pakistan'da can kayıpları artarken, yağmurlardan en çok etkilenen bölgelerin başında Hindistan'ın kuzeyindeki Himaçal Pradeş eyaleti geldi.

CAN KAYBI 200'E DAYANDI

ANI News'in haberine göre, eyalette son 41 günde muson yağmurları nedeniyle 199 kişi hayatını kaybetti. Ölen 199 kişiden 57'sinin toprak kayması ve sellerden dolayı hayatını kaybettiği, 142'sinin ise muson yağmurları sırasında yol kazalarına maruz kaldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; yetkililer ayrıca, 31 kişinin kaybolduğunu ve 229 kişinin yaralandığını açıkladı.

300'DEN FAZLA YOL KULLANIMA KAPANDI

Seller sebebiyle 7 bin 317 ev kısmi hasar alırken, 254 mağaza ve 2 bin 337 ahır ciddi hasar gördü. Muson yağmurları esnasında toplam 53 sel baskını ve 79 toprak kayması meydana gelirken, 300'den fazla yol kullanıma kapandı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...