Hindistan'da sel felaketi ülkeyi sarstı... Ölü ve kayıp sayısı git gide artıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Hindistan'da şiddetli yağışlar ve nehir taşkını nedeniyle gerçekleşen selde yüzlerce kişi kayboldu. Sel felaketinde 14 kişi hayatını kaybederken 26 kişinin de yaralandığı belirlendi.

Hindistan’ın kuzeyindeki Sikkim eyaletinde şiddetli yağışlar nedeniyle göl ve nehirdeki su seviyesinin yükselmesi sonucu meydana gelen sel felaketinde bilanço artıyor. Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF) tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 14’e yükseldiği, 26 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

102 KİŞİ KAYIP

Kayıp olarak bildirilen kişi sayısının ise 102’ye yükseldiği açıklanırken arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. Ulusal Afet Müdahale Gücü açıklamasında, bazı otoyolların trafiğe kapandığı, 11 köprünün de yıkıldığı kaydedildi.

Hindistan'da sel felaketi ülkeyi sarstı... Ölü ve kayıp sayısı git gide artıyor

22 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

En az 22 bin kişinin sel felaketinden etkilendiği bölgede şiddetli yağışların devam etmesi, köprü ve yolların hasarlı olması nedeniyle arama-kurtarma çalışmalarında aksaklık yaşandığı bildirildi.

YAĞIŞLAR 2 GÜN DAHA DEVAM EDECEK

Hindistan Meteoroloji Departmanı (IMD), Sikkim ve komşu eyaletlerde 2 gün boyunca yağışların devam etmesinin beklenmesi nedeniyle toprak kayması ve uçuşlarda yaşanacak aksaklıklar konusunda uyarıda bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...