Çok kan akacak, harita değişecek

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Çok kan akacak, harita değişecek

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

İsrail-Hamas çatışması, bölgesel hatta küresel bir savaşa doğru ilerliyor. Gerilimin parçası olan Hizbullah’ın kurucularından Subhi Tufeyli “Bazı rejimler değişecek” dedi ve İran’ın büyük Haçlı projesindeki rolünü deşifre etti

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı saldırı Orta Doğu’da dengeleri altüst etti. Masum Filistin halkı soykırıma uğrarken, Hamas ve destekçilerinin saldırısını bahane eden İsrail, büyük projesini gerçekleştirmek için düğmeye bastı. Türkiye başta olmak bazı ülkelerin ateşkes ve barış için sunduğu teklifler şimdilik kabul görmedi. ABD ve İngiltere, İsrail’e sahip çıkarak donanmasını Akdeniz’e getirdi. Moskova ve Rusya’nın stratejik ortağı Çin, sıcak bölgede söz sahibi olmak amacıyla harekete geçti. Rusya, kıtalar arası nükleer balistik füzelerini aktifleştirip ABD’ye gözdağı verdi. Çin ordusu, 6 gemiyle Umman’a geldi. Lübnan’ı vuran İsrail, Suriye’de Halep ve Şam Havalimanlarını bombaladı. Bölgesel bir savaşa evrilme yolunda ilerleyen İsrail-Hamas çatışması, küresel barışı tehdit eder hâle geldi. Bu gelişmeler ışığında, gerilimin bir parçası olan Hizbullah’ı en iyi tanıyan, hatta kurucuları arasında yer alan Subhi Tufeyli, sahadaki tabloyu gazetemize yorumladı:

İRAN, HAÇLILARIN TRUVA ATI

“Olaylar Gazze’den ibaret kalmayacak. Çok kan akacak, Orta Doğu haritası bir kez daha değişecek. Bazı ülkelerde rejim değişimi kaçınılmaz. İslam dünyası bu katliamı yeni Haçlı seferi olarak görmeli. Müslümanların içerisine sızdırılmış bir Truva atı olan İran, Batı ve İsrail’in kazanması adına kusursuz bir misyon ifa ediyor. Ali Hamaney’in İran’ı ve kuklası Hizbullah’ın, Filistin için savaşacağını düşünenler yanılıyor. İran, Hamas’a samimi destek verse bugün çok farklı şeyler konuşurduk. Hizbullah, kuzeyden İsrail’a yürüse ve o şok anında Batı Şeria’da harekete geçse Netanyahu’yu bile rehin alırlardı. İsrail telafisi zor hasar görürdü, 1948’den itibaren inşa edilen “siyonist efsane” çökerdi. 1948 ve 1967 dâhil İsrail ile yapılan bütün savaşlar Arap liderlerin ihanetlerini net şekilde gösteriyor. Hamas, kuşatma altında İsrail’i felç edebiliyorsa yüz binlerce kişilik ordu ile Abdunnasır, Hafız Esad, Kral Hüseyin ve diğerleri neden bir avuç siyonist karşısında ağır yenilgiler aldı diye sormak lazım.

ÜMMETİN TEK UMUDU TÜRKİYE

Osmanlı sonrası ümmet öksüz kaldı. Batı, son kalesi yıkılan Müslümanları çökertme adına her yolu deniyor. Osmanlı ve Hilafeti yıkan güçler bitirici darbeyi indirmek için 100 yıldır hazırlanıyor. Şimdi harekete geçtiler. Batı’ya en etkili hizmeti de İran sunuyor. Tahran rejimi, Müslüman coğrafyaları darmadağın etti. Lübnan, Suriye, Yemen ve Irak’ı, Batı’nın teşviki ve koruması altında ele geçirdiler. Bu ülkelerde, İsrail’e mukavemet gösterecek herhangi bir siyasi ve askerî otorite kalmadı. İsrail’in yolu açıldı. Kasım Süleymani (İran Devrim Muhafızları Komutanı) Irak’ta ABD zırhlıları ile gezdi. Müslümanların şehirlerini birlikte yakıp yıktılar. İran, yeni Haçlı seferi senaryosunun bir parçası. İsrail’in derdi prestijini kurtarıp arzımevud için işgal sahaları açmak. Ancak Batı, İslam’la ve Müslümanlarla topyekûn bir hesaplaşma için geliyor. İçlerinde birikmiş bir Haçlı kini var. Bu savaş Müslümanlar için zillet ya da izzet mücadelesi olacak. Türkiye, ümmetin umut kapısı oldu. Bizimle aynı safta olmayan İran, Müslümanlara komplo kurarken Türkler barış elçisi olarak görev üstleniyor. 

DELİLLERİ YOK EDİYOR

Batı ülkelerinde Gazze’deki soykırımı protesto eden on binlerce kişi, baskılara rağmen meydanları terk etmezken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya ülkesinde de tepkiler artıyor. İsrailli muhalif Sivil Demokrasi Hareketi, Netanyahu’yu, Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuyla ilgili sorumluluktan kaçmak için delilleri ve belgeleri yok etmekle suçladı. İsrail Başsavcısı Gali Baharav-Miara’ya gönderilen mektupta belgelerin yok edilmesini önlemek için derhâl müdahale etmesi istendi. Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmasını için Savunma Bakanlığı önünde toplanan göstericiler de Netanyahu’yu sorumlu tutarak istifasını istedi. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...