Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Hükümetin verdiği süre doldu… 60 binden fazla kadın işsiz kalacak!

Hükümetin verdiği süre doldu… 60 binden fazla kadın işsiz kalacak!
Fotoğraf Başlığı Hükümetin verdigi süre doldu… 60 binden fazla kadin issiz kalacak!

Afganistan’da Taliban yönetiminin güzellik salonlarının kapatılması için verdiği süre doldu. Yasak nedeniyle 12 binden fazla dükkan kepenk kapatırken, kararla birlikte 60 binden fazla kadının da işsiz kalacağı bekleniyor. Öte yandan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin raporuna göre kadın hakları konusunda Afganistan en kötü karneye sahip ülkelerden biri.

Kaydet
a- | +A

Güzellik salonları kapatıldı. Dükkanlar boşaltıldı. Afganistan'da Taliban yönetiminin güzellik salonlarının kapatılması için verdiği bir aylık süre doldu. Sürenin dolmasıyla dükkanlar kapatıldı. Kepenk kapatan dükkanların sayısının 12 bini bulduğu belirtiliyor. 60 binden fazla kadının işsiz kaldığı tahmin ediliyor.

Hükümetin verdiği süre doldu… 60 binden fazla kadın işsiz kalacak!
Başlık ResmiHükümetin verdiği süre doldu… 60 binden fazla kadın işsiz kalacak!

KADINLARIN ÇALIŞMALARI YASAKLANDI

2021'de iktidarı ele geçiren Taliban, daha önce de kadınların toplumdaki rolünü kısıtlayan adımlar atmıştı. Kadınlara başlarını kapatma ve kapalı kıyafetler giyme zorunluluğu getirilmişti. Afgan kadınların birleşmiş milletler ve sivil toplum kuruluşlarında çalışmaları da yasaklanmıştı. Devlet dairelerinde çalışan kadınlar da işten çıkarılmıştı.

Hükümetin verdiği süre doldu… 60 binden fazla kadın işsiz kalacak!
Başlık ResmiHükümetin verdiği süre doldu… 60 binden fazla kadın işsiz kalacak!

EN KÖTÜ KARNEYE SAHİP ÜLKELERDEN BİRİ

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin geçen hafta hazırladığı rapora göre kadın hakları konusunda Afganistan en kötü karneye sahip ülkelerden biri. Birleşmiş Milletler'e göre Taliban'ın iktidarda olduğu 22 ayda ülkede kadın-erkek eşitliğinin giderek kötüleşti.

BAKMADAN GEÇME
Afganistan
HABER

Afganistan'ı sel felaketi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Sadece kadınlar! Afganistan
HABER

Sadece kadınlar! Afganistan'da kadınlara hizmet veren restoranlar ülke geneline yayılıyor

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.