Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İçerisinde 10 bin kişi çalışacak! İsrail'e Nvidia tesisi kurulacak

İçerisinde 10 bin kişi çalışacak! İsrail'e Nvidia tesisi kurulacak
Başlık Resmiİçerisinde 10 bin kişi çalışacak! İsraile Nvidia tesisi kurulacak

Teknoloji devi Nvidia İsrail'de 10 bin kişinin çalışacağı bir tesis kuracak. Şirketin, söz konusu tesise ek olarak 30 bin metrekarelik başka bir alanda Orta Doğu'nun en büyük veri merkezlerinden birini inşa edeceği ifade edildi.

Kaydet
|

Dünyanın en değerli şirketi teknoloji devi Nvidia'nın İsrail'e milyarlarca dolarlık yatırım yaparak 10 bin kişinin çalışacağı bir tesis kuracağı bildirildi.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin Nvidia'dan aktardığına göre, tesisin ülkenin kuzeyinde kurulacağı belirtildi.

Ülkenin kuzeyindeki Kiryat Tivon'da kurulacak tesise yapılacak yatırımın, milyarlarca dolar değerinde olacağı, inşaatın 2027'de başlayacağı ve 2031'de faaliyete geçmesinin planlandığı aktarıldı.

Nvidia
Başlık ResmiNvidia
ÖNERİLEN HABERLER
Yapay zeka savaşını değiştirecek hamle: Nvidia’dan OpenAI’a 100 milyar dolarlık yatırım
TEKNOLOJİ

Yapay zeka savaşını değiştirecek hamle: Nvidia’dan OpenAI’a 100 milyar dolarlık yatırım

22 DÖNÜMLÜK ALANA KURULACAK

Tamamlandığında 10 bin kişinin çalışması beklenen tesisin, 22 dönümlük bir alana kurulacağı ve yeşil alanlar, ziyaretçi merkezi, kafeler ve restoranlar ile Nvidia'nın yanı sıra girişimciler ve diğer ortaklarla inovasyonu teşvik etmek amacıyla laboratuvarlar ve ortak çalışma alanlarına ev sahipliği yapacağı; İsrail makamlarının, değeri milyarlarca dolar olan araziyi Nvidia'ya yüzde 51 indirimle tahsis edeceği kaydedildi.

Nvidia'nın İsrail yatırımlarının, 2019'da İsrail-Amerikan şirketi Mellanox Technologies'in satın alınmasının ardından büyüdüğü, bundan sonra 3 İsrailli girişim şirketini daha satın aldığı ve bugün Tel Aviv ve Beerşeva (Birüssebi) başta olmak üzere şirket merkezleri bulunduğuna işaret edildi.

ÖNERİLEN HABERLER
Kritik 24 saat! Küresel piyasalarda Nvidia alarmı
EKONOMİ

Kritik 24 saat! Küresel piyasalarda Nvidia alarmı

ORTA DOĞU'YA YATIRIM SÜRECEK

Söz konusu tesise ek olarak şirketin 30 bin metrekarelik başka bir alanda Orta Doğu'nun en büyük veri merkezlerinden birini inşa edeceği, buranın ise bir süper bilgisayara ev sahipliği yapacağı, büyük dil modeli geliştirme ve gelişmiş yapay zeka projeleri dahil olmak üzere yalnızca Nvidia'nın kendi araştırma ve geliştirme çalışmaları için kullanılacağı belirtildi.

Nvidia'nın CEO'su Jensen Huang'ın "İsrail Nvidia'nın ikinci evi haline geldi." ifadeleri aktarıldı.

Nvidia, son günlerdeki teknoloji ve yarı iletken sektöründeki "yüksek değerleme" endişeleriyle piyasa değerinin bir kısmını kaybetse de yaklaşık 4,3 trilyon dolarlık değeriyle dünyanın en değerli şirketi konumunu sürdürüyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.