IKEA, Rusya ve Belarus'taki mağazalarını kapatıyor

Düzenleyen:
IKEA, Rusya ve Belarus'taki mağazalarını kapatıyor

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukraynay'a karşı başlatmış olduğu savaş sonrası aldığı yaptırımlara bir yenisi daha eklendi. Son olarak İsveçli mobilya devi IKEA, Rusya ve Belarus'ta satış yapmayacağını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlatmış olduğu savaş sonrası aldığı yaptırımlar bir biri ardına gelmeye devam ediyor. Bunlara İsveçli mobilya devi IKEA'da eklendi. Rusların NATO'ya üye olmaları durumunda saldırmakla tehdit ettiği İsveç'e ait IKEA markası Rusya ve Belarus'taki mağazalarını kapatma kararı aldıklarını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu iki ülkeden ihracat ve ithalatların durdurulduğu ve üretimin askıya aldığı duyuruldu. Açıklamada Ukrayna'daki savaşın büyük insan trajedisi yaşattığı hatırlatılırken malzeme tedarik zincirinde de büyük aksamalar olduğu vurgulandı.

H&M DE RUSYA'DA SATIŞ YAPMAYACAK

Öte yandan İsveçli dünyaca ünlü giyim firması H&M de Rusya'daki bütün mağazalarını kapatma kararı aldı. Cumartesi Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni şubeler açmaya hazırlandığının duyulması üzerine büyük tepki çeken şirket, kararını değiştirdiğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, yeni mağazaların açılmasını durdurdukları ve bütün mağazalarını geçici olarak kapatma kararı aldıkları bildirildi.





Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...